Ko reikia, kad sezoninė morkų sriuba suburtų valgytojus prie stalo?
Meilės gaminant, šviežių morkų ir patikimo recepto.
Kviečiame išmėginti skaitytojos Sidonos rudenišką receptą.
Ingredientai:
- „Maggi“ sultinio kubelio,
- 0,5 kg morkų,
- 1 l vištienos sultinio,
- 2 svogūnų,
- 50 g sviesto,
- 1 lauro lapo,
- 1 šaukšto citrinų sulčių,
- 250 ml grietinėlės,
- Šiek tiek maltų muskatų, maltų pipirų, druskos.
Gamyba:
Morkas nuplauname, nuskutame, supjaustome griežinėliais ir 10 min. verdame vištienos sultinyje pagardintame „Maggi“ sultinio kubeliu.
Po to morkas išgriebiame, pertriname ir susmulkiname elektriniu smulkintuvu, atskiedžiame vištienos sultiniu ir gerai išplakame.
Į likusį vištienos sultinį sudedame nuluptus, kubeliais supjaustytus ir pakepintus svieste svogūnus, įdedame laurų lapą, krapų ir paverdame 5min., po to sultinį perkošiame.
Į perkoštą sultinį supilame sutrintas morkas, įpilame citrinų sulčių, įberiame maltų muskatų, pipirų, supilame grietinėlę, jei reikia pasūdome, ir dar kartą užverdame.
Sriuba labai gardi su srebučiais.
Išmėginkite!
Suskubkite ir Jūs sudalyvauti „Maggi“ konkurse su savo mėgstamiausiu receptu.
Lauksime garuojančių ir kvepiančių jūsų patiekalų receptų nuotraukų el. paštu konkursai@15min.lt, o projekto partneris „Maggi“ išrinks tris laimėtojus ir apdovanos juos maloniais prizais – trimis „Maggi“ produktų rinkiniais.
Jūsų laiškų laukiame iki spalio 25 d.