Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Maisto produktai: kurie mus gali atvėsinti, o kurie – ir sušildyti?

Yra žmonių, kurie šąla netgi šiltuoju metų laiku. Negelbsti nė keletas vilnos megztinių. Norėdamas sušilti, organizmas sunaudoja begalę energijos, todėl ją būtina atkurti. Pavyzdžiui, kas dieną valgant kūną šildančių produktų. Taigi, koks maistas mus šildo, vėsina ar gaivina?
Sotus vištienos ir moliūgų troškinys
Sotus vištienos ir moliūgų troškinys / Fotolia nuotr.

Šalti produktai: agurkai, pomidorai, salotos, jūros kopūstai, kviečių sėlenos ir želmenys, arbūzai, melionai, ananasai, mango, papaja, ciberžolė, kiviai, citrinos, laukinė paukštiena, jogurtas, druska, mineralinis arba šaltas vanduo.

Gaivūs produktai: apelsinai, mandarinai, bananai, vynuogės, kriaušės, saldūs obuoliai, avokadai, paprika, cukinija, špinatai, brokoliai, salierai, baklažanai, varškė, sūris, kefyras, pienas, grietinė, grietinėlė, rauginti kopūstai, gražgarstės, pievagrybiai, saulėgrąžų, alyvuogių, linų aliejai, grikiai, avinžirniai, kalmarai, alyvuogės, žalioji ir pipirmėtės arbatos, kvietinis alus, austrės.

Neutralūs produktai: beveik visi grūdai, išskyrus kviečius, ryžius, avižas. Pupos, pupelės, kopūstai, kukurūzai, agurkai, bulvės, morkos, burokėliai, žirniai, lęšiai, moliūgo sėklos, migdolai, karpis, upėtakis, lašiša, otas, jautiena, kiauliena, žąsiena, kalakutiena, triušiena, karvės pienas, aliejus, vynuogių sultys.

Šilti produktai: avižos, ryžiai, kepti svogūnai, krienai, bazilikai, krapai, kmynai, mairūnai, česnakai, abrikosai, persikai, razinos, rūkyta žuvis, upėtakis, tunas, krevetės, vištiena, ožkų pienas, pupelių kava.

Karšti produktai: cinamonas, karis, muskatas, juodieji pipirai, Kajeno, saldžiosios ir aitriosios paprikos, ciberžolės, laurų lapai, kmynai, kuminai, petražolės, krapai, mairūnas, bazilikai, čiobreliai, raudonėliai, gelsvės, pankoliai, baltasis pelynas, kadagių uogos, kardamonas, gvazdikėliai, šafranas, anyžius, garstyčios, imbieras, aštrusis pipirų (tabasko) padažas, aviena, ožkiena, imbiero ir pankolių arbatos.

Plačiau apie šildančius ir energijos teikiančius produktus skaitykite 4-ajame savaitraščio „Ji“ numeryje!

Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalo „Ji“ viršelis (4 nr.)
Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalo „Ji“ viršelis (4 nr.)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius