Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 29

Darželiuose plinta utėlės: tėvai skundžiasi, auklėtojai tikina neturintys teisės tikrinti

Portalo 15min skaitytoja Julija (vardas pakeistas, redakcijai žinomas) pasakoja, kad vaikas darželyje užsikrėtė utėlėmis, o po dviejų mėnesių situacija pasikartojo. Paprašiusi, kad auklėtojos patikrintų visos grupės vaikų galvas, išgirdo atsakymą, jog jos neturi teisės to daryti. Visuomenės sveikatos specialisto patikra laukė tik po keturių dienų. Kaip turėtų būti sprendžiami įtariamos pedikuliozės atvejai ugdymo įstaigose, ką turėtų žinoti ir daryti tiek tėvai, tiek pedagogai?
Tikrinama vaiko galva dėl utėlių
Tikrinama vaiko galva dėl utėlių / 123RF.com nuotr.

„Prieš porą mėnesių ryte šukuodama savo vaiko plaukus galvoje pamačiau taškelių. Pradėjau nagrinėti, kas tai yra. Paieškojusi informacijos internete, pradėjau įtarti, kad tai galėtų būti utėlės. Paskambinau į darželį, pasakiau, kad neatvesiu vaiko ir informavau auklėtoją apie savo įtarimus, su mintimi, kad kuris nors vaikas irgi gali turėti utėlių.

Paskambinau gydytojai pasiteirauti, kaip turėčiau gydyti. Vaistinėje nupirkau specialaus tepalo ir šampūno. Visas procedūras atlikau kruopščiai pagal instrukciją, žuvusius kiaušinėlius išrinkau ir savaitei palikau vaiką namuose, kad galėčiau stebėti situaciją. Kasdien šukavau, tikrinau galvą, po savaitės pakartotinai išploviau tuo specialiu šampūnu. Įsitikinusi, kad tikrai nebėra nė vieno likusio kiaušinėlio, išleidau į darželį, tačiau profilaktiškai vis tikrindavau galvą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus