Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Mėgstate bananus? Sužinokite, kaip jie gali padėti numesti svorio

Bananai gali būti maistingas ir skanus jūsų mitybos priedas, turintis daug svarbių maistinių medžiagų, tokių kaip maistinės skaidulos, vitaminas B6, vitaminas C, kalis, magnis ir manganas. Ne veltui šie vaisiai dažnai vadinami sveikatą stiprinančiu maistu.
Bananai
Bananai / Shutterstock nuotr.

Tačiau ką žinoti, jeigu kalba pasisuka apie svorio metimą? Ar bananai gali padėti numesti svorio? Apie tai pasakoja dietologė Destini Moody iš Garage Gym Reviews, rašoma Eat This.

Bananai – universalus vaisius, tinkamas svorio metimo kelionėje. Juose yra pagrindinių maistinių medžiagų, pavyzdžiui, skaidulų. Tyrimai rodo, kad skaidulinės medžiagos gali padėti ilgiau jaustis sotiems, sumažinti suvartojamų kalorijų kiekį ir numesti kilogramus. Ką dar turėtume žinoti apie bananus?

Štai trys būdai, kaip bananai gali padėti numesti svorio

Vietoj cukraus

Bananus galima naudoti kaip natūralų saldiklį vietoj cukraus įvairiuose patiekaluose. Tyrimai rodo, kad pridėtinis cukrus ne tik didina svorį, bet ir gali padidinti širdies ir kraujagyslių ligų, diabeto ir aukšto kraujospūdžio riziką. Bananai suteiks saldumą kokteiliams, avižiniams dribsniams ar kepiniams, taip pat pagerins skonį ir padės sumažinti saldumynų poreikį, o tai yra vertinga strategija lieknėjant.

Dietologė D.Moody pataria pasitelkti šaldytus, trintus bananus ir jais skaninti savo patiekalus ir išvengti pridėtinio cukraus: „Rafinuotas cukrus sukelia žalingą uždegimą, kuris gali padidinti ligų riziką. Naudoti bananus kaip saldiklį yra naudinga, nes jie turi skaidulų, kalio ir kitų maistinių medžiagų, kurių cukrus negali suteikti, be to, mažiau kilokalorijų. Verta žinoti, kad cukraus turintys patiekalai gali neigiamai paveikti alkį, o bananuose esančios skaidulos alkį kaip tik suvaldo.“

Skaidulų šaltinis

USDA duomenimis, viename vidutinio dydžio banane yra daugiau kaip 3 gramai skaidulinių medžiagų. Šiame maistingųjų medžiagų turtingame vaisiuje yra tirpių ir netirpių skaidulų, kurios palengvina virškinimą ir skatina sotumą. Bananus įtraukdami į savo valgiaraštį, galėsite subalansuotai ir sočiai maitintis, o tai labai svarbu norint atsikratyti papildomų kilogramų.

„Bananuose yra iki 12 proc. skaidulų paros normos ir jos gali pasyviai sumažinti suvartojamų kalorijų kiekį bei padėti sveikai numesti svorio. Be to, žalesniuose bananuose yra daugiau atsparaus krakmolo, kuris skyla dar lėčiau ir gali veikti kaip prebiotikas, gerinantis žarnyno sveikatą“, – sako D.Moody.

Bananai padeda sumažinti pilvo pūtimą.

Harvardo T. H. Čano visuomenės sveikatos mokyklos duomenimis, bananuose gausu kalio – mineralo, kuris atlieka svarbų vaidmenį išlaikant tinkamą skysčių pusiausvyrą organizme. Ši pusiausvyra padeda neutralizuoti natrio poveikį ir gali sumažinti pilvo pūtimą. Taigi, jei jaučiatės šiek tiek išsipūtę, bananų įtraukimas į savo racioną gali būti skanus ir maistingas būdas kovoti su pilvo pūtimu ir kartu padėti siekti svorio metimo tikslų.

„Dietologai paprastai rekomenduoja bananus tiems, kurie kenčia nuo virškinimo sutrikimų ir pilvo pūtimo, – teigia D.Moody. - Nors tai tiesiogiai nepadės numesti riebalų, tačiau galėsite tiksliau sekti savo svorį ir patogiau įsisprausti į drabužius.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas