Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 09 08

Mirguliuoja ir žaibuoja akyse? Pervargote arba susirgote rimta akių liga

Žaibai, juodos muselės ar spalvoti ratilai – tai vaizdiniai, kuriuos tenka išvysti kai kuriems žmonėms. Pasak sveikatos priežiūros specialistų, kartais už to slepiasi nuovargis ir išsekimas, tačiau neretai ir rimtos akių ligos, tokios kaip tinklainės patempimas ir įplėšimas.
Moteriai skauda akis
Pavargusios akys / 123RF.com nuotr.

„Dažniausiai į vaistininkus kreipiasi žmonės ieškodami vaistų ar vitaminų regėjimui pastiprinti, akių sausumui, jautrumui mažinti, bet kartais pasakomas ir kitas nusiskundimas – mirgėjimas akyse. Jis gyventojų apibūdinimas labai įvairiai – tai žaibai akyse, tai juodi ratilai, tai lakstančios muselės“, – vardija „Gintarinės vaistinės“ vaistininkė Kristina Šnirpūnienė vaistinės pranešime žiniasklaidai.

Vaistininkės praktikoje dažniausiai „muselėmis akyse“ skundžiasi vyresnio amžiaus žmonės. Jei tai tęsiasi ilgą laiką, abiejose akyse arba tai vienoje akyje, tai kitoje pakaitomis, to priežastis gali būti akies stiklakūnio drumstys, kurios atsiranda su amžiumi, jas gali sukelti buvusios akies traumos ar kataraktos operacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas