Mitai apie kiaušinius: specialistė paaiškino, kada juos valgyti sveika, o kada – ne

Velykų simboliu pelnytai vadinami kiaušiniai – vienas iš tų produktų, dėl kurių iki šiol vyksta prieštaringos diskusijos. Vieni specialistai kiaušinius laiko supermaistu, kiti pataria juos valgyti atsargiai. Mitybos specialistė Ernesta Stripeikaitė-Jakučionė apžvelgė naujausius tyrimus ir patarė, kiek ir kokių kiaušinių valgyti.
Kiaušiniai
Kiaušiniai / 123RF.com nuotr.

Kiaušinių cholesterolis: pavojingas ar ne?

Pasak mitybos specialistės, pagrindinė priežastis, dėl kurios vyksta diskusijos, yra faktas, kad kiaušiniai turi daug cholesterolio. Mat daug metų buvo teigiama, kad, norint mažinti širdies ir kraujagyslių ligų riziką, cholesterolio reikia vengti.

Asmeninio albumo nuotr./Ernesta Stripeikaitė-Jakučionė
Asmeninio albumo nuotr./Ernesta Stripeikaitė-Jakučionė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis