Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mitai, apraizgę dantų implantus. Ką iš tikrųjų svarbu žinoti?

Šiandien žodžių junginys „dantų implantai“ tapo vis dažniau linksniuojamas. Nieko keisto, mat egzistuoja net keletas priežasčių, dėl kurių žmonės netenka dantų. Klysta manydami, jog dėl to kalta tik genetika. Negalima nurašyti ir nelaimingų atsitikimų, įvairių ligų, kitų gyvenimiškų aplinkybių ir, be abejo, kasdienės dantų priežiūros. Visgi galime pasidžiaugti, kad šiuolaikinė medicina yra stipriai pažengusi ir dantų netekimas seniai nėra nuosprendis, tačiau daugelis susidūrę su šia gyvenimo kokybę menkinančia aplinkybe delsia kreiptis pagalbos. „MIR Tarptautinio Implantologijos Centro“, medicinos mokslų daktaras, burnos chirurgas Regimantas Simuntis atskleidžia, kodėl neverta to daryti.
Mitai, apraizgę dantų implantus. Ką iš tikrųjų svarbu žinoti?
Mitai, apraizgę dantų implantus. Ką iš tikrųjų svarbu žinoti? / „MIR Tarptautinio Implantologijos Centro“ nuotr.

„Daugelio dantų netekusio žmogaus žandikaulis ilgainiui nyksta. Tokio žmogaus veido oda glemba, burnos srityje susidaro raukšlės, keičiasi estetinis veido vaizdas. Net jei tokia nelaimė nutinka jaunam žmogui, vizualiai jis atrodo dešimčia ar dvidešimčia metų vyresnis. Deja, bet tai nėra opiausia tokio paciento problema. Logiška, kad netekus dantų maistas nėra sukramtomas pakankamai, tad atsiranda ir virškinamojo trakto sutrikimai, o sudėjus visą šią „puokštę“ nepatogumų, ilgainiui žmogus pradeda susidurti ir su psichologinėmis problemomis. Tačiau nepaisant to, kad problemos sprendimas yra, pastebime, kad pacientui bene sunkiausiu žingsniu tampa pasiryžimas pokyčiams ir užsirašymas į konsultaciją“, – sako „MIR Tarptautinio Implantologijos Centro“, medicinos mokslų daktaras, burnos chirurgas Regimantas Simuntis.

Anot jo, daugelis pacientų yra įtikėję tam tikrais mitais, susijusiais su dantų implantacija. Jie baiminasi, kad šio proceso metu turės vaikščioti be dantų, negalės nieko valgyti, tai kainuos daugybę pinigų, o kur dar žandikaulį kaustantis skausmas...

„MIR Tarptautinio Implantologijos Centro“ nuotr./„MIR Tarptautinio Implantologijos Centro“, medicinos mokslų daktaras, burnos chirurgas Regimantas Simuntis
„MIR Tarptautinio Implantologijos Centro“ nuotr./„MIR Tarptautinio Implantologijos Centro“, medicinos mokslų daktaras, burnos chirurgas Regimantas Simuntis

1 mitas. Tokia procedūra kainuos labai daug.

Šiais laikais daugelis žmonių, susiduriančių su kokia nors problema pirmiausiai puola ieškoti atsakymų interneto platybėse ir tokiu būdu susidaro išankstinę nuomonę. Ne išimtis ir dantų implantacija. Dažnai pacientai kompiuterio ekrane išvydę paslaugos kainą padaro prielaidą, kad ši paslauga ne jų kišenei ir numoję ranka nusprendžia gyventi be vieno ar net keliolikos dantų.

„Dažnai pasitaikanti klaida, susijusi su neteisingu implantacijos kainų įsivaizdavimu. Dauguma pacientų yra įsitikinę, kad implantų reikės tiek, kiek buvo prarasta dantų. Tačiau tai tik mitas ir toks įsivaizdavimas iškraipo dantų implantacijos kainą. Daugeliu atveju visus viename žandikaulyje prarastus dantis galima atkurti įsriegiant vos 4, 6 arba 8 implantus, ant kurių pritvirtinamas protezas su 12 arba 14 nepriekaištingai atrodančių dantų“, – pažymi R.Simuntis.

Anot jo, taip pat svarbu suprasti, kad dantų implantai yra investicija visam gyvenimui.

„Vidutiniškai vieno danties implantacijos paslauga, į kurią įeina gijimo galvutė arba dengiamasis varžtas, implantacijos paslauga, siuvimas implantacijos metu ir siūlų išėmimas gijimo laikotarpiu, pakartotinė panoraminė nuotrauka, nuskausminimas bei danties rovimas, kainuoja 750 EUR. Iš pirmo žvilgsnio ši kaina pasirodyti šiek tiek gąsdinanti. Tačiau tą pačią sumą išleisime, jei metus kasdien pirksime kavos puodelį, kuris kainuoja maždaug porą eurų. Svarbu suprasti, kad dantų implantacija yra investicija, visų pirma, į savo sveikatą, visų antra – į estetišką išvaizdą, kuri glaudžiai susijusi ir psichologine savijauta“, – atkreipia dėmesį R.Simuntis, pridurdamas, kad „MIR Tarptautiniame Implantologijos Centre“ pacientai už šią procedūrą gali mokėti sudarę išsimokėjimo sutartį su pačia klinika be jokio pabrangimo. Pacientų patogumui klinika yra sudariusi sutartis su medicininių paslaugų lizingo bendrovėmis, pacientai už paslaugas gali atsiskaityti sudarę lizingo sutartis su minėtomis bendrovėmis“, – sako R.Simuntis.

„MIR Tarptautinio Implantologijos Centro“ nuotr./MIR Tarptautinis implantologijos centras
„MIR Tarptautinio Implantologijos Centro“ nuotr./MIR Tarptautinis implantologijos centras

2 mitas. Procedūra truks labai ilgai.

Tie, kurie baiminasi dėl ilgos implantacijos procedūros, turėtų nurimti, mat medicina šiandien yra stipriai pažengusi į priekį ir nuolatos tai daranti toliau. Anot R.Simunčio pacientai turėtų žinoti, kad egzistuoja net trys implantacijos būdai.

„Implantacijos eiga daugeliu atvejų priklausi nuo to, kokį gydymo metodą konkrečiam pacientui gydytojas odontologas parinks. Pirmasis, pavadinkime jį senuoju metodu, tai procesas, kai pašalinę nereikalingus dantis laukiame tris mėnesius, kol rovimo vieta sugis, tada sriegiame implantus ir laukiame dar tris mėnesius, kol jie prigis. Po šešių mėnesių pradedame protezavimą, kurio metu prie implantų pritvirtiname matomą danties dalį vainikėlį. Tačiau šiandien egzistuoja ir vienmomentinė implantacija, kuri priklausomai nuo paciento gydymo plano „MIR“ klinikoje pasirenkama 9/10 atvejų Tai reiškia, kad visas chirurgines procedūras suplanuojame per 1 vizitą: pašaliname nereikalingus dantis, esant poreikiui, priauginame kaulą bei iškart įsriegiame reikiamą skaičių implantų. Po 5-7 dienų, pritvirtiname laikinus dantis, kad implantų gijimo laikotarpiu būtų gražus estetinis vaizdas. Po 2–3 mėnesių, pasiekus pakankamą implanto stabilumą, laikinus vainikėlius pakeičiame tvirtais bei ypatingai gražiai atrodančiais nuolatiniais dantimis“, – pasakoja R.Simuntis.

Tiesa, R.Simuntis pristato ir trečiąjį dantų implantacijos būdą.

„Šis metodas taikomas ir „MIR“ klinikoje – skaitmeninė planavimo sistema „R2Gate“. Šio implantacijos būdo metu visos chirurginės ir protezavimo procedūros suplanuojamos bei laikini dantys pagaminami dar prieš operaciją, tad atlikus implantaciją, iškart tvirtinami laikini protezai“, – dalijasi R.Rimuntis.

3 mitas. Paslauga gali būti atlikta nekokybiškai, tad pinigus teks mokėti ir antrą kartą, o kur dar skausmas.

Dantų implantai – pažangiausia, patikimiausia ir ilgaamžiškiausia šiuolaikinė prarastų dantų atkūrimo technologija. Jei implantai bus prižiūrimi tinkamai, jie tarnaus visą gyvenimą, tačiau tam, kad taip nutiktų, pacientas turėtų atlikti „namų darbus“.

„Mūsų praktika rodo, kad pacientai dažnai vadovaujasi taisykle „imsiu pigiausią variantą, bus gerai“. Deja, bet turime nuvilti. Savo klientams akcentuojame, kad reikia atsižvelgti į implanto kokybę ir pasidomėti ne technine implanto charakteristika, o pvz., ar rinkoje šis produktas yra jau užtektinai metų. Tai svarbus momentas tam, kad nekiltų bėdų dėl detalių trūkumo (kaip pvz., implantų paslaugas pasirinkusiems pacientams Baltarusijoje). Ar implanto gamintojai pakankamai lėšų skiria tyrimams ir t.t. Visi šie dalykai leidžia daryti prielaidas apie produkto kokybę“, – atkreipia dėmesį R.Rimuntis.

„MIR“ Tarptautinio Implantologijos Centre pacientams siūlomi „MegaGen“ dantų implantai. Šis prekės ženklas pasaulyje yra žinomas kaip itin aukštos kokybės, patikimumo ir ilgaamžiškumo simbolis.

„Taigi galime nuraminti tuos, kurie mano, kad implantų prireiks ne vieną kartą. Mūsų klinikoje pacientui neprigijęs „MegaGen“ implantas nemokamai pakeičiamas nauju. O po dantų implantacijos, kiekvienam pacientui įteikiamas originalus implantų pasas, patvirtinantis visam gyvenimui suteikiamą garantiją“, – dalijasi R.Simuntis.

Nors galima įsivaizduoti, kad implantacijos procedūra bus skausminga, tačiau „MegaGen“ atlikti tyrimai atskleidė, kad 99% pacientų, kuriems buvo įsriegti „MegaGen“ implantai, patvirtino, kad implantacija – neskausminga procedūra. Pacientų patogumui, „MIR“ klinikoje teikiamos sedacijos paslaugos, kurios metu pacientais yra seduojami, kitaip tariant – užmigdomi. Sedacija – tai medikamentų sukeltas sąmonės slopinimas, kuris padeda pacientui procedūros metu atsipalaiduoti.

„MIR Tarptautinio Implantologijos Centro“ nuotr./MIR Tarptautinis implantologijos centras
„MIR Tarptautinio Implantologijos Centro“ nuotr./MIR Tarptautinis implantologijos centras

Išlošia tie, kurie nugali vidines baimes

R.Simuntis atkreipia dėmesį, kad prieš pradedant dantų atkūrimo gydymą, pacientams yra atliekami išsamūs diagnostiniai tyrimai, taip pat išsiaiškinami žmogaus lūkesčiai bei finansinės galimybės. Tiesa, implantacijos procedūrų nepatariama atlikti vaikams ir asmenimis iki 18 m., mat jų žandikaulis vis dar formuojasi.

„Išlošia tie, kurie nugali vidines baimes ir užsirašo į konsultaciją. Po jos daugelis pajunta palengvėjimą ir pamato, kad problemą galima išspręsti keliais skirtingais būdais, pasirinkus laiko ir kainos atžvilgsiu priimtiniausią variantą. Galiausiai tokie pacientai dėkoja už tai, kad jų gyvenimas grįžo atgal į vėžes“, – įsitikinęs R.Simuntis.

Interviu su medicinos mokslų daktaru R.Simunčiu galite išvysti čia.

Daugiau informacijos apie „MIR“ kliniką čia.

VIDEO: MIR Klinika - Nes mums rūpi

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas