♦ Kasdien valgykite įvairių daržovių ir visuomet įtraukite žalumynus - kopūstus, špinatus, salotų lapus ir prieskonines žoleles, kuriose daug magnio - valgomąsias kiaulpienes, dilgeles, kalendrą.
♦ Krakmolingomis daržovėmis mėgaukitės 3-4 kartus per savaitę, pavyzdžiui, saldžiosiomis bulvėmis, kukurūzais, pupelėmis.
♦ Vaisius valgykite saikingai.
♦ Į dietą įtraukite kruopas - grikius, soras, avižas.
♦ Žuvį, arba vėžiagyvius, arba vištieną, arba kalakutieną, arba kiaušinius būtinai valgykite bent vieną kartą per dieną.
♦ Valgykite bent po saują kasdien arba pupelių, arba riešutų, kurie yra puikus vegetariškas baltymų ir magnio šaltinis.
♦ Patiekalus skaninkite ir džiovintomis, ir šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis, taip pat nepamirškite česnako.
♦ Virtuvėje naudokite organinį šalto spaudimo aliejų, pavyzdžiui, aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejų, kokosų aliejų arba sezamų aliejų.
♦ Sviestą vartokite itin saikingai.
♦ Valgykite grūdėtą duoną ir nesmulkintų grūdų makaronus.
♦ Gerkite tik natūralų mineralinį vandenį, taip pat filtruotą arba distiliuotą paprastą vandenį.
♦ Mėgaukitės žolelių arbatomis.
♦ Valgykite jūros augalus - jūros dumblius, jūros kopūstus - juose yra nepaprastai daug magnio.
♦ Valgyte nekepintų riešutų, o natūralų riešutų sviestą.
♦ Naudokite aukštos kokybės, mineralų turtingą jūros druską.