Vištiena – patogus sprendimas pietums
„Motyvuotų atletų“ įkūrėjo, „Kekava“ ambasadoriaus, Arturo Swano (Artur Swan) teigimu, vienas geriausių pasirinkimų pietų patiekalams gaminti yra vištiena: „Kodėl? Nes ji yra skani, vertinga ir paprastai paruošiama. O iš jos pagaminamų patiekalų įvairovė – milžiniška. Iš tiesų, vištieną galime paruošti skirtingais būdais: keptuvėje, orkaitėje, konvekcinėje krosnelėje ar virti garuose.
„Būdų, kaip pasigaminti vištieną sveikai, yra be galo daug, todėl kur kas geriau gamintis maistą namie nei valgyti kavinėse. Su vištienos krūtinėle pietums galite paruošti pilno grūdo lavašą, salotas, sriubą ar troškinį.
Taip pat labai sveika ir naudinga valgyti šią mėsą su grikiais, ryžiais ar pilno grūdo makaronais, virtais brokoliais ar kitomis daržovėmis. Nusipirkę vieną vištienos krūtinėlę, galėsite pasigaminti keletą mėgstamų patiekalų“, – pranešime žiniasklaidai tikina A.Swanas.
Anot sveikos mitybos specialisto, rinkdamiesi pačių gamintą maistą pietums į darbą, tiksliai žinome, ką valgome ir esame tikri – pasirinkti produktai yra švieži ir kokybiški. „Gamindami namuose, esame šimtu procentų ramūs dėl to, kokius ingredientus naudojame“, – sako A.Swanas.
Populiariausia dalis – vištienos krūtinėlė
„Vištienos krūtinėlė – liesiausia vištienos dalis, tinkama tiems, kurie prižiūri savo figūrą, formas“, – sako treneris. Vis dėlto A.Swanas akcentuoja, kad tiek aktyviai sportuojantiems, tiek mažiau aktyviems galima valgyti bet kurias vištienos dalis.
„Tiesiog reikia žinoti, kad jų kalorijų kiekis – skirtingas. Blauzdelių mėsa yra riebesnė, todėl jos reiktų valgyti mažiau nei krūtinėlės. Neverta bijoti valgyti jokių vištienos dalių“, – teigia jis.