Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Modernusis kataraktos gydymas vandens srove – klinikoje „Naujas regėjimas“

Šiais technologijų laikais padaugėjo su laikysena ir regėjimu susijusių sutrikimų. Vienas rimčiausių ir dažniausiai pasitaikančių – katarakta. Esant jai, akies lęšiukas dėl medžiagų apykaitos sulėtėjimo pamažu netenka skaidrumo. Lęšiuke formuojasi drumstys, kurios trukdo aiškiai matyti ir tampa grėsme prarasti regėjimą visiškai. „Sustabdyti kataraktą įmanoma, bet reikia kuo anksčiau imtis veiksmingų priemonių“, – sako gydytoja oftalmologė Jekaterina Kovriguine.
Gydytoja oftalmologė Jekaterina Kovriguinė
Gydytoja oftalmologė Jekaterina Kovriguinė / Akių ligų klinikos „Naujas regėjimas“ nuotr.

Atranda vis daugiau medikų

Šįkart medikė išsamiai papasakojo apie neabejotinus naujo kataraktos gydymo metodo vandens srove, naudojamo jos atstovaujamoje klinikoje „Naujas regėjimas“, privalumus ir kodėl tai patikimas būdas išgydyti kataraktą be skausmo, siūlių ir injekcijų.

„Mūsų klinikos gydytojai naudoja modernią įrangą ir naujus akių ligų gydymo metodus, leidžiančius pasiekti gerų rezultatų, yra saugūs, išbandyti bei pripažinti ES šalių oftalmologų. Nėra jokios prasmės priešintis oftalmologijos progresui, todėl didžiuojamės, kad dauguma mūsų gerbiamų kolegų, kasdien dirbančių tam, kad išsaugotų ir sugrąžintų gerą Baltijos šalių pacientų regėjimą, naudoja naujas technologijas. Mūsų specialistai mielai su jais dalinasi savo žiniomis ir patirtimi, įgytomis kartu su Didžiosios Britanijos bei JAV klinikų oftalmologais rengiant mokslo disertacijas ir kitus mokslinius darbus“, – kalbėjo gydytoja oftalmologė J.Kovriguine.

Naujasis metodas į Lietuvą traukia ir užsieniečius

Klinika „Naujas regėjimas“, pasak medikės, jau yra tapusi moksliniu orientyru visose Baltijos šalyse, pritaikant praktikoje naujus modernius gydymo metodus bei metodikas.

Akių ligų klinikos „Naujas regėjimas“ nuotr./Akių ligų klinika „Naujas regėjimas“
Akių ligų klinikos „Naujas regėjimas“ nuotr./Akių ligų klinika „Naujas regėjimas“

„Pacientai tai patvirtina „balsuodami kojomis“, atvykdami gydytis į mūsų kliniką iš įvairių šalių, dažniausiai iš Latvijos ir Estijos. Šių šalių pacientams mes suteikiame kokybiškas gydymo paslaugas, taip pat jie turi galimybę aplankyti žymias Lietuvos vietas ir, žinoma, mūsų gražųjį Vilnių, – pabrėžė gydytoja oftalmologė. – Klinika „Naujas regėjimas“ įsikūrusi pačioje Vilniaus Senamiesčio širdyje, istoriniame pastate. Tuo pačiu esame moderni įstaiga, kurioje naudojama pažangi medicinos įranga ir kurioje dirba daugiau negu 20-ties metų patirtį turintys gydytojai oftalmologai. Šis derinys padeda pasiekti puikių operacijų rezultatų ir sugrąžinti pacientams gerą regėjimą.“

Dėmesio centre – pažangūs gydymo būdai

Gydytojos oftalmologės J.Kovriguine teigimu, rūpinamasi, kad klinikos specialistai galėtų sistemingai atnaujinti savo profesines žinias:

„Esame orientuoti tik į pažangius gydymo metodus. Didžiuojamės, kad šiemet mūsų kolegos oftalmologai A.Radzko ir K.Kayalova buvo apdovanoti Garbės kryžiais už mokslinius kataraktos gydymo tyrimus. Šie gydytojai operuoja ne tik Lietuvoje, bet ir kitose Europos Sąjungos valstybėse esančiose mūsų tinklo klinikose. Mūsų specialistai gydo net ir sudėtingus kataraktos atvejus“, – pasakojo gydytoja oftalmologė J.Kovriguine. Akims sugrąžinama jaunystė

Akių ligų klinikos „Naujas regėjimas“ nuotr./Klinika „Naujas regėjimas“
Akių ligų klinikos „Naujas regėjimas“ nuotr./Klinika „Naujas regėjimas“

Medikės atstovaujamoje klinikoje „Naujas regėjimas“ naudojamas, kaip pacientai vadina „neoperacinis“ kataraktos gydymo metodas, nors kataraktos fakoemulsifikacija – tai visgi mažos invazijos operacija.

„Kodėl vis garsiau kalbame apie šį metodą? Atsakymas labai paprastas: mūsų chirurgai oftalmologai sukaupę didžiulę kataraktos gydymo patirtį, o operacijos atliekamos be skausmo ir siūlių, naudojant vandens srovę, kuri padeda itin švelniai, taikant pažangias apsaugos priemones, pašalinti drumstą akies lęšiuką ir labai atsargiai implantuoti kompanijos „RAYNER“ Premium klasės dirbtinį lęšį. Ši kompanija pirmąjį dirbtinį lęšiuką pagamino dar 1946 m. ir jau daugiau kaip 70 metų yra pavyzdys kitiems gamintojams iš JAV, Vokietijos, Rusijos ir kitų valstybių“, – pristatė gydytoja.

J.Kovriguine teigimu, klinikoje „Naujas regėjimas“ šiuo metu implantuojami jau 2022 m. metų dirbtinių lęšiukų (IOL) modeliai, kurie išsiskiria jų gamybai naudojama medžiaga, sudaryta praktiškai tik iš vandens – akiai natūralaus komponento hidrofobinio akrilo. Siekiant išgauti šį komponentą, prireikė daugybės mokslinių tyrimų, tačiau rezultatas pranoko lūkesčius. Tą patį galima pasakyti ir apie kataraktos gydymo rezultatus.

Akių ligų klinikos „Naujas regėjimas“ nuotr./Gydytoja - oftalmologė Jekaterina Kovriguinė
Akių ligų klinikos „Naujas regėjimas“ nuotr./Gydytoja - oftalmologė Jekaterina Kovriguinė

„Kataraktos gydymo metodas, kuomet naudojama vandens srovė, iš tikrųjų yra visavertis chirurginio gydymo kompleksas, numatantis ir moderniausių apsaugos elementų prieinamumą, kad paciento akys gydymo metu būtų saugios. Specialiai žmogaus akims subalansuoti fiziologiniai sprendimai padeda švelniai pašalinti drumstą akies lęšiuką ir vietoje jo implantuoti dirbtinį lęšį. Tai sugrąžina vyresnio amžiaus pacientams gerą regėjimą – tokį, kokį jie turėjo būdami jauni. Galime sakyti, kad mes sugrąžiname pacientų akims jaunystę“, – kalbėjo J.Kovriguine.

Pasak gydytojos oftalmologės, kataraktą gydant šiuo metodu, nėra naudojama stipri lazerio energija ar stiprus ultragarsas – tik šalto vandens srovė ir itin silpno ultragarso režimas.

„Būtent dėl šios priežasties mes prireikus galime operuoti skirtingo amžiaus pacientus, – pridūrė J.Kovriguine. – Mūsų klinikos informacijos skyrius ir registratūros darbuotojai mielai atsakys į visus jums iškilusius klausimus. Prašome kreiptis klinikos darbo valandomis.“ Daugiau informacijos rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas