Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 11 26

Mokslų daktarė apie tai, kas iš tikrųjų veikia susidūrus su virusais: kokios priemonės padės pasveikti?

Eilinė rudens diena, kai pajaučiate perštinčią gerklę, bėgančią nosį ir vis labiau krūtinę spaudžiantį kosulį. Kokie pirmieji jūsų veiksmai? Puodelis arbatos, vaistai nuo skausmo, o gal vištienos sultinio puodelis?
Biomedicinos mokslų daktarė, farmakognostė, dr. Gabrielė Balčiūnaitė-Murzienė
Biomedicinos mokslų daktarė, farmakognostė, dr. Gabrielė Balčiūnaitė-Murzienė / Asmeninio archyvo ir Shutterstock nuotr.

Apie tai, kas padeda greičiau sveikti ir atgauti jėgas informacijos labai daug. Bet kas iš tikrųjų veiksminga ir pagreitina gijimo procesą?

„Pakalbėkime apie tai, kas sukelia peršalimą. Bloga savijauta dažniausiu atveju yra virusų sukelta liga. Įvairūs rinovirusai, dabar jau puikiai pažįstamas COVID-19 ar gripas yra tie virusai, kurie lyg kaimynai, mus aplanko netikėtai. Taigi atsiradus simptomams reikia juos malšinti adekvačiomis priemonėmis. Virusai, reikia priminti, nėra bakterijos, ir antibiotikų gerti nereikia, tai neracionalu ir nerekomenduojama. Turime vis didėjančias problemas dėl bakterijų atsparumo antibiotikams ir reikia to nepamiršti“, – sako biomedicinos mokslų daktarė, farmakognostė, dr. Gabrielė Balčiūnaitė-Murzienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas