15min skaitytoja Jūratė dalijasi savo šeimos rudens tradicijomis ir kviečia išmėginti jos dar nė karto nenuvylusį receptą.
Ingredientai:
1-1,3 kg moliūgo,
2 vidutinio dydžio morkų,
2 vidutinio dydžio bulvių,
1 vidutinio dydžio svogūno,
4 česnako skiltelių,
4 stiklinių vandens,
0,5 stiklinės neriebios grietinėlės,
maždaug 80 g šaltai rūkytos šoninės (4 juostelių), 1 saujelės susmulkintų šviežių petražolių,
3,5 arb. š. vištienos arba daržovių „Maggi“ sultinio miltelių (arba 1,5-2 kubelių sultinio),
2 žiupsnių juodųjų pipirų, druskos.
Gamyba:
Moliūgui nulupkite žievę ir supjaustykite smulkiais kubeliais.
Tuomet drauge su tą patį procesą praėjusiomis morkomis ir bulvėmis išsiųskite į puodą su vandeniu.
Pagardinkite ištirpintu „Maggi“ sultinio kubeliu.
Svogūną, česnaką ir šoninę siųskite į keptuvę ir smagiai pačirškinkite. Pagardinkite druska ir pipirais siųskitę į puodą pas verdančią moliūgienę.
Išjungę viryklę balinkite moliūgienę greitinėle ir papuoškite žalumynais.
Skanaus!
Suskubkite ir Jūs sudalyvauti „Maggi“ konkurse su savo mėgstamu receptu.
Lauksime garuojančių ir kvepiančių jūsų patiekalų receptų nuotraukų el. paštu konkursai@15min.lt, o projekto partneris „Maggi“ išrinks tris laimėtojus ir apdovanos juos maloniais prizais – „Maggi“ produktų rinkiniais.
Jūsų laiškų laukiame iki spalio 25 d.