Lygiai tiek pat naudingos ir morkų sultys. Portalas healthdigezt.com pateikia 10 priežasčių, kodėl verta jas kuo dažniau vartoti:
1. Dėl savo sudėtyje esančių skaidulų morkų sultys gerina virškinimo sistemos darbą ir padeda organizmui išsivalyti. Ne gana to, morkų sultys padeda palaikyti reikalingą bakterijų pusiausvyrą žarnyne.
2. Skaidulos, esančios morkų sultyse, taip pat itin naudingos ir efektyviam kepenų darbui šalinant iš organizmo toksinus.
3. Morkų sultyse taip pat gausu magnio, fosforo, kalio, cinko ir manganio, taip pat vitaminų A, C, E ir K. Šios naudingosios medžiagos gerina imuninę sistemą ir padeda apsisaugoti nuo įvairių peršalimo, infekcinių ligų ir bakterijų.
4. Gerdami morkų sultis, organizmą praturtinsite vitaminu E, kuris pasižymi ir priešvėžinėmis savybėmis – jame yra medžiagų, mažinančių ląstelių mutacijas.
5. Morkų sultyse yra labai mažai kalorijų, tad tai puikus gėrimas siekiantiems atsikratyti antsvorio, tačiau kadangi morkose apstu skaidulų, sotumo jausmas išlieka ilgiau.
6. Vitaminas A, esantis morkose, itin naudingas odai, plaukams, akims, nagams, kaulams ir dantims. Jis taip pat stabdo senėjimą ir turi priešvėžinių savybių.
7. Reguliariai vartojant morkų sultis sumažėja sąnarių skausmai, tad jos itin reikalingos intensyviai sportuojantiems ar sergantiems artritu.
8. Kalis, esantis morkų sultyse, itin naudingas širdies bei kraujagyslių sistemai – jis padeda reguliuoti cholesterolį bei palaiko tiek širdies, tiek ir kitų kūno raumenų darbą.
9. Morkų sultys dėl sudėtyje esančių vitaminų A ir C, kurie abu yra antioksidantai, efektyviai gražina ir odos būklę. Antioksidantai kovoja su laisvaisiais radikalais, kurie neigiamai veikia odos ląsteles ir spartina senėjimo procesus.
10. Naudingosios medžiagos morkų sultyse padeda kovoti ir su stresu, tad tai puikus būdas atsigaivinti po varginančios dienos darbe.