Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Naktinė šaldytuvo trauka ir poreikis „kažko skanaus“: ko stygių malšiname maistu?

Jei vėlyvą vakarą norisi „kažko“ skanaus, o po pietų dar pritrūksta „kažko“ užkąsti, psichoterapeutė ir dietologė Rasa Audickienė pataria ieškoti, ko trūksta – bet ne maisto pavidalu. Galbūt pavalgius sočius ir maistingus pietus trūksta šilumos, apkabinomo, poilsio? Dietologė įsitiknusi, kad neretai su užkandžiais, o ypač saldžiais ir maloniais, ieškome patenkinimo savo neišreišktoms ar trūkstamoms emocijoms.

Pusryčiai, pietūs ir vakarienė. Sotūs, maistingi ir vertingi. Suvalgyti sąmoningai, nekišant ir nebėgant. Tai kelios paprastos taisyklės, kurios, pasak 15min studijoje kalbėjusios R. Audickienės, jau išpręstų daugelį mitybos klausimų.

Neretai mūsų gyvensenai, savijautai ir mitybai įtaką daro nesąmoningi ir kitų primesti įpročiai. Ilgainiui jie tampa mūsų rutinos dalimi, apie juos nesusimąstome, tačiau jie po truputį ėda mūsų sveikatą. Gyvenimas be pusryčių, vakarinis užkandžiavimas, streso malšinimas maistu, nesaikingas desertų vartojimas ir t.t. Ar galima visa tai pakeisti?

R. Audickienė įsitikinusi, kad taip – tik kartoja, kad tam reikės sąmoningumo, kurio, beje, rekomenduoja nuo mažens mokyti ir vaikus. Būtent sąmoningumas, pasak psichoterapeutės yra skirtis tarp teorinio noro ir veiksmo.

Visą pokalbį apie mitybos įpročius galite išgirsti vaizdo įraše.

15min turinio projektas „Rinkis gyvenimą“ iš dalies finansuojamas Valstybinio visuomenės sveikatos stiprinimo fondo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas