Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Natūralaus šeimos planavimo mokytojas: tai visiškai patikima

Natūralus šeimos planavimo (NŠP) būdas patikimumu niekuo nenusileidžia šiuolaikinei kontracepcijai, sako NŠP mokytojas Vilmantas Marcinkevičius. Jo manymu, šis alternatyvus būdas netgi turi pranašumų prieš įprastas apsisaugojimo nuo nepageidautino nėštumo priemones.
Jis ir Ji
Jis ir Ji / Fotolia nuotr.

„Kai moteris ateina konsultuotis, kaip planuoti šeimą, ginekologai nepasako, kad kaip alternatyva yra ir natūralus šeimos planavimas, kuris šiai dienai patikimumu niekuo nenusileidžia šiuolaikinei kontracepcijai. Galima planuoti 100 proc. Na, arba 99 proc. – juk net ir pati moderniausia kontracepcija negali garantuoti 100 proc.“, – tvirtina V. Marcinkevičius.

Anot jo, toks – 99 proc. patikimas – yra simptoterminis šeimos planavimo būdas, apjungiantis tris metodus. „Tai Bilingso [gimdos kaklelio] gleivių stebėjimas, bazinės kūno temperatūros matavimas [...] ir kaip papildomas prijungiamas kalendorinis metodas. Tai trys stebėjimai vienu metu“, – aiškina NŠP specialistas.

Paklaustas, kuo šis būdas esą geresnis už modernias kontracepcijos priemones, V. Marcinkevičius teigia, kad vienas iš motyvų yra finansinis – tai porai kur kas pigiau atsieina. Ši alternatyva šiuolaikinei kontracepcijai, pasak specialisto, galėtų būti patraukli ir toms poroms, kurios nori išvengti „chemijos“.

„Yra svarbūs du dalykai. Pirmas, jei nori išvengti harmoninių kontraceptikų [...]. Ir antras dalykas yra patikimumas. Mes sakome, kad tai taip pat yra labai patikima. Anksčiau, prieš 20–30 metų [...] NŠP šalininkai dar negalėjo taip teigti“, – sako V. Marcinkevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas