Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 01

Nerimsta peties ar alkūnės skausmas? Gydytojas įvardina esmines priežastis ir gydymo būdus

Šiandieninėje visuomenėje, kai sėdime daugiau nei judame, pečių, sprando, alkūnės, dilbio srities skausmai yra vieni dažniausių nusiskundimų, dėl kurių kreipiamasi į gydytojus traumatologus.
Peties skausmas
Peties skausmas / 123RF.com nuotr.

Tačiau neretai pasitaiko atvejų, kai vieno ar abiejų pečių, alkūnių sąnarių skausmas ilgai nepraeina net ir ramybės būsenoje ar naktį, judesiai tampa apriboti. Tokiu atveju galima įtarti tendinitą – peties ar alkūnės sausgyslių degeneraciją ir uždegimą, varginantį tiek jaunus, tiek vyresnio amžiaus asmenis.

Apie tai, kas sukelia šią būklę, ar žmogus iš skausmo pobūdžio gali pats ją atpažinti, kaip sumažinti pečių ir alkūnių skausmą ir kada skubėti pas specialistą – portale manodaktaras.lt kalbamės su gydytoju ortopedu traumatologu prof. Rimtautu Gudu.

– Kas yra peties sąnario tendinitas? Kaip ir kodėl jis pasireiškia?

– Kadangi peties sąnarys yra pats judriausias žmogaus sąnarys, dažniausiai žmones ir vargina peties sąnario tendinitas, kuris dažniausiai suprantamas kaip viršdyglinio, podyglinio ir kitų smulkiųjų sukamųjų peties sąnario raumenų sausgyslių degeneracija ir uždegimas. Labai dažnai kartu būna ir peties kapsulės uždegimas, taip vadinamas kapsulitas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas