Anot gydytojo A. Unikausko, 100 gramų aliejaus yra beveik 100 gramų riebalų, o 100 gramų grietinės – tik 30 gramų riebalų. Taigi, salotos su aliejumi tik iš pirmo žvilgsnio atrodo sveikesnės nei salotos, pagardintos grietine.
„Be abejo, daugelis jau žino, kad riebalai yra skirstomi į sočiuosius ir nesočiuosius, tačiau svarbu pastebėti, kad sveikais produktais laikoma žuvis ar alyvuogių aliejus nėra vien tik nesotieji riebalai. Visuose mūsų vartojimuose produktuose yra ir sočiųjų, ir nesočiųjų riebiųjų rūgščių“, – pasakoja profesorius.
Gydytojas ragina nesibaiminti sočiųjų riebiųjų rūgščių, šios medžiagos reikalingos mūsų organizmui, jos panaudojamos įvairių medžiagų pernešimui ir mums yra taip pat reikalingos kaip ir nesočiosios rūgštys.
„Be riebalų ilgaamžiu nebūsite. Visų pirma – tai yra energija, širdies raumuo dirba tik maitinamas riebiosiomis rūgštimis ir deguonimi. Kuo vyresnis žmogus, tuo daugiau jam reikia riebiųjų rūgščių“, – patarimais dalijasi profesorius.
Plačiau – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“.