Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Netikėta rizika! Vandens buteliukas moteriai sukėlė itin rimtų sveikatos problemų

19-metė Kae atsidūrė ligoninėje dėl daugkartinio naudojimo vandens buteliuko.
Vanduo
Vanduo / 123RF.com nuotr.
Temos: 1 Vanduo

Vaizdo įraše, kuris paplito „TikTok“ tinkle, bet dabar yra privatus, Kae aprašo neįtikėtinai skambančią kelionę – nuo koledžo suolo iki ligoninės lovos. Kaltas buvo iš pažiūros visiškai nekaltas vandens buteliukas. Pasirodo, buteliuke augo pelėsis, kuris liko nepastebėtas.

„Ei, tai pranešimas visiems, kurie turi Owalą“, – rašė ji savo socialinio tinklo paskyroje, praneša „New York Times“ . Patikslinimui čia reikėtų paminėti, kad „Owala“ yra daugkartinio naudojimo vandens buteliukų prekės ženklas.

NYT praneša, kad amerikietė susirgo rugpjūtį ir simptomai nenorėjo atslūgti. Išsivystė bronchitas ir galiausiai sinusitas. Tai, ką patyrė, ji apibūdina kaip baisiausią kada nors patirtą gerklės skausmą. Gydytojai ne kartą bandė gydyti ligą antibiotikais, tačiau nesėkmingai. Iš karto po to, kai Kae buvo paskirtas trečiasis gydymo kursas, paaiškėjo visa ko priežastis.

Ji "Reddit“ tinkle užkliuvo už įrašo, kuriame buvo paaiškinta, kaip išvalyti vandens buteliuką. Kae net neįtarė, kad jos vandens buteliuko dangtelio dalis skyla į kelias dalis. Jos nelaimei, tarp plastiko ir silikono buvo susidaręs storas pelėsio sluoksnis, kurio ji nepastebėjo ir kuris jau kelis mėnesius ją nuodijo.

Bendrovė „Owala“ paaiškino NYT, kad jų vandens buteliukai sukurti atsižvelgiant į higienos reikalavimus ir yra labai lengvai plaunami. Bendrovė pridūrė, kad į juos visada galima kreiptis su klausimais. Pati Kae taip pat prisipažino, kad vandens buteliuką plaudavo ne taip dažnai ir kruopščiai, kaip galbūt reikėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas