„Pastebime, jog vis dažniau žmonės ieško ir renkasi ne tradicinį karvės pieną, o gėrimus, kurie išvaizda ir skoniu primena pieną, tačiau juose nėra laktozės. Tarp labiausiai pamėgtų – aukštoje temperatūroje apdorotas karvės pienas be laktozės, sojos, migdolų, ryžių, avižų, kokosų ir kiti gėrimai. Paklausa auga didėjant susidomėjimui sveikesne gyvensena ir visaverte mityba.
Dalis žmonių laktozės netoleruoja, bet nori mėgautis pienu, todėl ieško tinkamų alternatyvų. Nepamirškime ir tų, kurie mėgsta išmėginti naujus produktus ir skonius, o vėliau naujienos tampa neatsiejama kasdienės jų mitybos dalimi“, – pranešime žiniasklaidai dalinasi Vilma Drulienė, „Maxima“ komercijos vadovė.
Vien praėjusiais metais prekybos tinklo klientai įsigijo per 350 tūkst. pakuočių aukštoje temperatūroje apdoroto pieno be laktozės pakuočių.
Kitas produktas, vertas atskiro paminėjimo, tai soja – vienas seniausių gyvulinės kilmės produkcijos pakaitalų. Sojos gėrimai, sūris, varškė ir kiti gaminiai – populiariausi tarp visų gyvulinės kilmės pieno alternatyvų. Iš sojos pagaminti gėrimai savo sudėtyje ne tik neturi laktozės, pieno ir jo pėdsakų, bet ir glitimo. Jie puikai dera su sausais pusryčiais, tinka kepiniams.
Alternatyvūs karvės pienui gėrimai naudojami ne tik tradicinėje, bet ir egzotiškose virtuvėse. „Štai, pavyzdžiui, Tailande itin dažnas ingredientas maisto ruošoje – kokosų pienas. Praėjusiais metais daugiau nei 20-ties skirtingų kokosų pieno ir iš jo pagamintų produktų paklausa parduotuvėse išaugo net apie 40 proc., palyginti su 2017 metų duomenimis“ – dalinasi V. Drulienė.
Kokosų pieno gėrimai skanūs ne tik karšti ar šilti, bet ir atvėsę. Kokosų pienas puikiai tinka ne tik Tailando virtuvės patiekalams ruošti. Jį kuo puikiausiai panaudosite košių virimui, kavos balinimui, vaisių kokteiliams paskaninti.