Viduržemio jūros dieta gausi žuvies, jūros gėrybių, ankštinių bei įprastų daržovių, grūdinių kultūrų ir sveikų riebalų, tokių kaip alyvuogių aliejus ar riešutai. O štai raudona mėsa, cukrus ir apskritai saldumynai, kaip ir pienas rekomenduojami vartoti retai. Dėl šių priežasčių šis mitybos būdas tinkamas visam gyvenimui ir giriamas gydytojų.
Shape.com dalijasi pirkinių krepšeliu, kuris padės susiorientuoti, ką rekomenduojama vartoti.
Ko vartoti
Mėsa ir žuvis: vištiena, ėriena, ančiuviai, omarai, midijos, lašiša, sardinės, tunas, krevetės.
Kruopos ir grūdai: rudi ryžiai, miežiai, bulguro ir kuskuso kruopos, kynva, visų grūdo dalių makaronai bei visų grūdo dalių duona.
Ankštinės daržovės bei riešutai: pupelės, avinžirniai, lęšiai, pistacijos, žemės riešutai.
Kiaušiniai / pieno produktai: kiaušiniai, feta, ožkos sūris, parmezanas, jogurtas, rikota.
Vaisiai: obuoliai, abrikosai, datulės, figos, greipfrutai, vynuogės, citrinos, apelsinai, melionai.
Daržovės: artišokai, kopūstai, žiediniai kopūstai, agurkai, salierai, baklažanai, lapiniai kopūstai, grybai, alyvuogės, pipirai (paprikos), romaninės salotos, špinatai, cukinijos, pomidorai, avokadai.
Žolelės: bazilikai, krapai, česnakai, petražolės, raudonėlis, rozmarinas.
Pagardai: balzaminis actas, raudonojo vyno actas, humusas, alyvuogių aliejus, pesto padažas, pomidorų padažas, sezamų pasta (tahinis).