Nesvarbu, kokį skonį mėgstate, į kokteilius galite dėti visus mėgstamus vaisius, daržoves ir kitus priedus, kad šis taptų maistingas ir skanus. Tačiau, žinoma, kai kurie ingredientai yra naudingesni už kitus. Jei tikrai norite kuo geriau išnaudoti rytinį kokteilį ir gauti riebalų, yra keletas priedų, kurie tikrai padės išjudinti medžiagų apykaitą ir pilvo riebalus.
Norėdami sužinoti daugiau apie geriausius medžiagų apykaitą skatinančius ingredientus, kurių galite dėti į savo kokteilį kiekvieną rytą, kalbėjomės su dietologe Paulina Lee, „Savvy Stummy“ įkūrėja. Keista, bet jos geriausia rekomendacija buvo ne vaisius, o migdolai!
Migdolai, migdolų sviestas arba migdolų pienas
Nors riešutai gali būti ne pirmas dalykas, apie kurį pagalvojate, kai įsivaizduojate kokteilio ingredientus – juk kokteiliai dažniausiai asocijuojasi su vaisiais, P.Lee sako, kad migdolai yra vienas geriausių dalykų, kuriuos galite dėti į mišinį, jei norite pagreitinti medžiagų apykaitą ir greitai atsikratyti kilogramų.
Taip yra todėl, kad, kaip ji sako, šiuose riešutuose „yra puikus baltymų, sveikųjų riebalų ir skaidulų derinys“, o tai yra esminiai bet kurios puikios lieknėjimo dietos komponentai.
Didelis baltymų kiekis migdoluose yra viena svarbiausių priežasčių, kodėl reguliariai juos valgant gali pagreitėti medžiagų apykaita.
„Kadangi baltymai ilgiau naudojami ir įsisavinami, jie pasižymi didesniu terminiu poveikiu, palyginti su riebalais ir angliavandeniais“, – sako P.Lee.
Iš esmės, kuo daugiau baltymų įmaišysite į savo kokteilį, tuo daugiau kalorijų jūsų organizmas sunaudos maistui suvirškinti ir tuo greičiau galėsite pasiekti savo plokščio pilvo tikslus.
Yra ir keletas kitų medžiagų apykaitą skatinančių šio baltymų turinčio ingrediento privalumų. P.Lee tęsia, kad „baltymai gali padėti išsaugoti raumenų masę“, o tai padeda „palaikyti aukščiausią medžiagų apykaitos lygį“. Be to, migdolai yra mažo glikemijos indekso maisto produktas, o tai reiškia, kad jie gali padėti išlaikyti stabilų cukraus kiekį kraujyje.
„Dar vienas pliusas – migdoluose yra vitamino E antioksidacinių savybių“, – apibendrina ji.
Atsižvelgdami į visus šiuos privalumus, daugelis mūsų tikrai pradėsime į maišytuvą dėti šiek tiek riešutų (arba migdolų sviesto ar pieno, kurie pasižymi daugeliu tų pačių privalumų!). O galbūt išvis pamiršime kokteilį ir tiesiog kramtysime migdolus vienus!