Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 22

„Ofiso darbuotojų liga“: jei tuštinantis pamatote kraujo – geriau nelaukti

Hemorojus – vis dar liga, apie kurią kalbėti nemalonu, o pajutus simptomus eiti pas gydytoją – nedrąsu. Manodaktaras.lt platformoje konsultuojantis pilvo chirurgas Donatas Danys tikina, kad šių stereotipų reikėtų atsisakyti ir pajutus ryškesnius simptomus kreiptis pas medikus, mat ligą užleidus laukia kur kas sudėtingesnis gydymas. Taip pat pašnekovas priduria, kad ši liga, nors nedrąsiai apie ją kalbama iš tiesų pakankamai „populiari“ ir bent kartą per gyvenimą su ja susiduria dažnas žmogus.

– Ši liga apimta mitais. Apie ją kalbėti nemalonu, nefaina, todėl sunku pasakyti – kiek ji dažna? Kiek vis tik tų atvejų?

– Pasakysiu tiek, kad visuomenėje garsiai niekas nekalba. Žmonės nesigiria, kad serga šia liga, tačiau su ja susiduria kone kiekvienas, ji yra dažna. Tik atsiradusios problemos išangėje, analinio kanalo problemos paskatina žmonės domėtis, ieškoti informacijos – internete ar patyliukais klausti.

Žmonės nesigiria tuo, todėl atrodo, kad liga reta, tačiau pasitaiko ji dažnai. Vis tik, atsiranda kuo daugiau švietėjiškos informacijos, kuri prisideda prie to, kad liga būtų diagnozuojama ir gydoma kuo anksčiau.

– Ar apžiūra yra skausminga, kaip ji atliekama?

– Ne, neskausminga. Labai nemaža dalis pacientų sako – ar mane reikės nuskausminti, ar būsiu užmigdytas, ar matysiu?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas