Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Orkaitėje keptų „princesių cepelinų“ receptas: išbandykite!

Pakelkite ranką tie, kas moka iškepti idealius cepelinus. Cepelinai nėra ir mano stiprioji pusė, tačiau cepelinų sriubą gaminu visai neblogą. Labai tirštą. Iš visų cepelinų, buvusių puode.
Kepti cepelinai
Kepti cepelinai / 15min nuotr.

Šįkart nusprendžiau neberizikuoti ir pagaminti cepelinus, kurie savo išvaizda neprimena Cookie, mano šuns, vėmalų. Dar aš nusprendžiau padaryti juos rožinius kaip šaltibarščiai.

„Kaip originalu!“ – pamaniau aš sau. Deja, ši dalis nebuvo labai sėkminga, nes iškepę cepakai išėjo gražūs, bet toli gražu ne barbiški. Planavau jiems duoti „princesių cepelinų“ vardą, o dabar teks dalykus vadinti savo vardais. Pristatau jums orkaitėje keptus cepelinus arba bulvių bandeles su mėsa.

Jums reikės:

Įdarui:

  • 500 gramų faršo (kiauliena ar kokia nors triušiena);
  • 1 svogūno;
  • druskos ir pipirų.

Tarkiams:

  • 12 žalių bulvių;
  • 3 virtų bulvių;
  • druskos;
  • arba naudokite parduotuvinę tešlą cepelinams – man ji patinka.

Padažui:

Niekad negaliu apsispręsti, ko noriu labiau, spirgų ar grybų, todėl mėgstu naudoti abu:

  • smulkiai supjaustytų lašinių (kiekis – spręskite pagal venų užsikimšimo pageidavimus);
  • 1 svogūno;
  • saujos pasmulkintų grybų;
  • poros šaukštų grietinės (naudojau 40 % riebumo grietinę, ir mane išvežė su greitąja).

Gaminimas:

  1. Nuskutame, sutarkuojame ir nusunkiame bulves. Ar žinojote, kad neturintys bulvių tarkavimo mašinos gali naudoti tiesiog glotnučiams skirtą trintuvę? Skystį pasaugome. Nusėdusi krakmolą sudedame į tarkius. Kadangi norėjau rūžavų cepelinų, į savuosius dar dėjau burokėlių miltelių. Virti cepelinai tikrai būtų įgavę TĄ spalvą, skirtingai nei mano kepti. Vokite idėją į sveikatą.
  2. Smulkiai supjaustome svogūną ir sumaišome jį su faršu bei druska ir pipirais.
  3. Formuojame cepelinus ir verdame juos apie 25 minutes pasūdytame vandenyje. Aš dar įmetu visokių lauro lapų ir kvapiųjų pipirų, nes esu fancy.
  4. Kol verda cepelinai, gaminame padažą. Pradžioje dedame lašinius. Laukiame, kol pastarieji išleis savo riebalus. Tada sudedame grybus ir svogūną. Pakepiname viską kelias minutes ir užpilame grietine.
  5. Patiekti su papildoma šalta grietine. Venos juk pačios neužsikimš.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos