„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Pagrindinės klaidos, kurios neleidžia sulieknėti

Jeigu nors kartą gyvenime laikėtes dietos, turbūt žinote, kaip kartais būna sunku pasiekti užsibrėžtų tikslų. Ar pastebėjote, kad vieni lieknėja sparčiai, o kitiems tik vargais negalais pavyksta numesti šiek tiek svorio. Jeigu, nepaisant didžiausių pastangų, svarstyklių rodyklė stovi vietoje, gali būti, kad dėl to kaltos paprasčiausios klaidelės, kurios ir lemia visą bendrą rezultatą.
Dietos režimas.
Dietos režimas. / Fotolia nuotr.

Taigi, jeigu nusprendėte laikytis dietos, nedarykite šių klaidų:

1 klaida: baltymų atsisakymas

Labai dažnai, stengdamiesi numesti svorio, žmonės atsisako baltymų, pakeisdami juos vaisiais ir daržovėmis. Žinoma, vaisiai ir daržovės yra būtini, bet jie negali visiškai patenkinti organizmo poreikių. Dalykas tas, jog baltymuose, ypač gyvūninės kilmės, yra organizmui būtinų aminorūgščių, kurių negalime gauti iš augalinės kilmės produktų. Negaunat baltymų, nyksta raumenų masė, o riebalai taip ir lieka savo vietoje.

Todėl jeigu nusprendėte laikytis dietos, per parą turite suvalgyti 100–200 g neriebios miesos. Geriausiai tinka vištiena, kalakutiena ir neriebi jautiena.

Burokėlių salotos su jautiena
Receptas: Burokėlių salotos su jautiena
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.7 / 16
Receptas
Ingredientai
Burokėliai: 4.00 vnt. (nedideli)
Morkos: 2.00 vnt.
Jautiena: 300.00 g (išpjova)
Moliūgai: 300.00 g
Mocarelos sūris: 150.00 g
Salotos: 2.00 vnt. (keletas saujelių įvairių salotų lapelių)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių - užpilui)
Aliejus: 70.00 ml (užpilui)
Medus: 1.00 arbat. š. (užpilui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį - užpilui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti - užpilui)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (grūdėtosios - užpilui)
Kaip gaminti

1. Salotas nuplaukite, nusausinkite, išdėliokite lėkštėse.

2. Jautieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite griežinėliais, juos šiek tiek padaužykite ranka, tada supjaustykite juostelėmis, iškepkite aliejuje (jei mėgstate, mėsos vidus gali būti šiek tiek žalias), pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

3. Burokėlius neluptus išvirkite, atvėsinkite, nulupkite, perpjaukite per pusę ir sudėkite į kepimo skardą. Ten pat suberkite gabalėliais pjaustytus moliūgus. Daržoves labai saikingai apšlakstykite aliejumi ir kepkite apie 10 min. kol suminkštės, bet neištiš.

4. Atvėsintas daržoves, šakute suplėšytą mocarelą ir jautienos juostelės dėkite ant salotų, šalia berkite smulkia trintuve tarkuotų morkų, dėkite raudonojo svogūno griežinėlių.

5. Paruoškite užpilą: visus nurodytus ingredientus iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu ir užpilkite ant salotų.

Suskleisti
Salotos su kalakutiena
Receptas: Salotos su kalakutiena
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.8 / 5
Receptas
Ingredientai
Salierai: 1.00 vnt. (šaknis)
Kalakutiena: 200.00 g (filė)
Pievagrybiai: 200.00 g
Agurkai: 200.00 g (raugintų)
Krienai: 1.00 arbat. š.
Majonezas: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Kalakutieną supjaustykite kubeliais ir iškepkite keptuvėje.

2. Supjaustykite šviežius pievagrybius, raugintus agurkus, saliero šaknį sutarkuokite, pagardinkite mėgstamais prieskoniais ir krienais, sumaišykite su majonezu.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Vištiena grill su pikantišku persikų padažu
Receptas: Ant grilio kepta vištiena su pikantišku persikų padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 23
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 1.00 vnt. (filė)
Aliejus: 2.00 valg. š. (marinatui)
Rozmarinai: 1.00 arbat. š. (džiovinto - marinatui)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (džiovinto - marinatui)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (džiovinto - marinatui)
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 arbat. š. (džiovintų - marinatui)
Actas: 1.00 arbat. š. (ryžių - marinatui)
Sojų padažas: 2.00 valg. š. (marinatui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų - marinatui)
Persikai: 1.00 vnt. (skardinė konservuotų - padažui)
Čili pipiras: (gabalėlis šviežio - padažui) 1.00 vnt.
Imbieras: 1.00 vnt. (gabalėlis - padažui)
Garam masalos: (padažui) 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Brendis: 20.00 ml (20 - 30 - padažui)
Kaip gaminti
  1. Visus marinato ingredientus sumaišykite ir gautu marinatu užpilkite vištieną, palikite marinuotis per naktį.
  2. Vištieną apskrudinkite ant grilio ir dar 7–10 minučių kepkite 200 laipsnių orkaitėje kol visiškai iškeps.
  3. Padažas: Persikus supjaustykite, sudėkite į puodą ir šiek tiek pakepinkite, sudėkite smulkintą imbierą, čili ir garam masala, supilkite brendį, alkoholiui išgaravus, viską sutrinkite elektriniu smulkintuvu.
  4. Pagaminsite per 1 val., neskaičiuojant marinavimo laiko.

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

 

 

Suskleisti

2 klaida: greitos dietos

Žinoma, galimybė greitai numesti nepageidaujamą svorį atrodo labai vliojančiai. Bet per ypač trumpą laiką numesti 2–5 kilogramai dažniai sugrįžta, kartais ir su kapu. Su tuo nieko nepadarysi. Dieta, tai ne vienkartinė akcija–atrakcija, bet naujas gyvenimo ir mąstymo būdas.

Taip pat skaitykite: Sočiausi užkandžiai iki 100 kcal

3 klaida: maisto atsisakymas po 18 val.

Sunku net įsivaizduoti, kad kažkada kažkas padarė tokį „didelį atradimą“, kad visas maistas, suvalgytas po 18 val., virsta papildomais kilogramais ant mūsų pilvo ir klubų. Šiandien ši teorija su trenksmu subliūkšta. Valgyti reikia 3–4 val. prieš miegą, štai ir viskas. Priešingu atveju maistas tiesiog nesusivirškins.

Eiti miegoti tusčiu skrandžiu yra nenaudinga nei mūsų sveikatai, nei grožiui. Vakarienė turi būti lengva, ją turi sudaryti baltymai, pavyzdžiui, virta mėsa, daržovės arba rauginto pieno produktai. Toks maistas yra lengviau virškinamas. O štai makaronų ir bulvių nakčiai geriau atsisakyti.

Rūgštaus pieno dieta
Receptas: Liekninamasis kefyro kokteilis
1 asmenims
Pagaminsite per 5 min.
3.4 / 274
Receptas
Ingredientai
Kefyras: 200.00 ml (neriebaus)
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Imbieras: 1.00 arbat. š. (1–2 - smulkiai sutarkuoto)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Nėra nieko paprasčiau – sumaišykite viską ir gerkite. Geriausia gėrimo porciją susimaišyti prieš pat vartojimą.

Šaltinis: woman.ru

Suskleisti

4 klaida: per didelis fizinis krūvis

Fizinio krūvio metu pulsas turi būti ne didesnis nei 130 dūžių per minutę. 

Susiruošę į sporto klubą, turite žinoti, kad sportuoti reikia proto ribose. Nebandykite iš karto pagerinti visų įmanomų ir neįmanomų rekordų. Atminkite, fizinio krūvio metu pulsas turi būti ne didesnis nei 130 dūžių per minutę. Po treniruotės turite jausti malonų lengvumą, o ne su skausmą nugaroje, šonuose ir visuose raumenyse. Dideli skausmai po treniruotės rodo, kad organizmas degina raumenis (širdies taip pat), o ne riebalus.

Taip pat skaitykite: 10 paprastų pratimų stangriam užpakaliukui

5 klaida: lieknėjimas be fizinio krūvio

Dauguma mitybos specialistų yra įsitikinę, kad numesti svorio be treniruočių yra neįmanoma. Tam nebūtina griebtis alinančių pratimų, tam puikiai tinka ir vaikščiojimas pėstute (bent 40 min. per dieną), šokiai ar plaukimas. Be fizinio krūvio kūnas bus suglebęs ir niekada neatrodys grakščiai.

6 klaida: pusryčių atsisakymas

Kuo sotesni pusryčiai, tuo didesnė tikimybė, kad pavyks sulieknėti. Vienas tyrimas, atliktas Kalifornijoje, parodė, kad žmonės, kurie atsisako pusryčių, yra labiau linkę priaugti papildomų kilogramų. Mokslininkai padarė išvadą, kad pusryčių atsisakymas išskiria hormoną, kuris ir sukelia alkio jausmą.

Pusryčių košė
Receptas: Pusryčių košė su bolivinių balandų kruopomis
1 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.8 / 45
Receptas
Ingredientai
Bolivinės balandos 100.00 g
Pienas: 200.00 ml (arba vanduo)
Razinos: 100.00 g (geltonosios)
Obuoliai: 1.00 vnt.
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Virkite 1 dalį bolivinių balandų kruopų kartu su 2 dalimis pieno ar vandens, sudėkite razinas ir tarkuotą obuolį.

2. Baigiant virti įberkite žiupsnelį cinamono ir pagardinkite gabalėliu sviesto.

Skanaus!

Plačiau skaitykite: „Inkų auksas – bolivinės balandos“

Suskleisti
Įdaryti kiaušiniai pusryčiams
Receptas: Įdaryti kiaušiniai pusryčiams
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.8 / 65
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (virti)
Sūris: 50.00 g (lydyto)
Kumpis: 50.00 g (karštai rūkyto)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Majonezas: 2.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis baltųjų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Kiaušinius perpjaukite, išimkite trynius ir juos sumaišykite su pjaustytu kumpiu bei sūriu.

2. Masę paskaninkite pipirais, česnaku, įberkite druskos.

3. Išmaišykite su majonezu, sudėkite į baltymus ir papuoškite.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Suskleisti

7 klaida: stebuklingosios piliulės

Taip, mintis numesti svorį be jokių pastagų, atrodo viliojančiai. Bet bėda ta, jog tie kilogramai dažnai su didelė jėga grįžta atgal. Be to, visokios piliulės kenkia sveikatai. Pagrindinė tokių priemonių žala – organizmo dehidratacija ir svarbiausių mikroelementų netekimas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs