Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 18

Pasaulinis tyrimas žymi naują Alzheimerio gydymo erą: ekspertai vadina lūžio tašku

Paskelbus pasaulinio tyrimo, kuriuo patvirtinta, kad naujas vaistas donanemabas lėtina pažinimo funkcijų silpnėjimą sergant Alzheimerio liga, įvairių šalių portalai ir laikraščiai skelbia, kad tai tikras lūžio taškas ir gali pradėti naują erą šios senatvinės ligos gydyme.
Alzheimerio liga
Alzheimerio liga / 123RF.com nuotr.

Kaip skelbia bbc.com, šis vaistas padeda ankstyvosiose ligos stadijose, nes šalina baltymą, kuris kaupiasi sergančiųjų smegenyse. Tyrimas parodė, kad donanemabas maždaug trečdaliu sulėtino ligos greitį, o tai reiškia, kad Alzheimeriu sergantys žmonės gali ilgiau išsaugoti savo kognityvines funkcijas ir gyvenimo kokybę.

80 metų Mike'as Colley yra vienas iš kelių dešimčių pacientų Jungtinėje Karalystėje (JK), dalyvavusių pasauliniame tyrime. Jis sako, kad yra vienas laimingiausių žmonių, kokius tik galima sutikti. Pirmąsias problemas su atmintimi ir sprendimų priėmimu jis ir jo artimieji pastebėjo prieš pat tyrimą. Suprantama, kad jie sukėlė daug streso, tačiau šiandien jis jaučiasi vis labiau pasitikintis savimi.

Balandžio mėnesį Mike'as nustebino savo šeimą per savo gimtadienio vakarėlį 40 svečių akivaizdoje sudainavęs dainą „My Way“. Jis tikino, kad prieš 12 mėnesių nebūtų sugebėjęs to padaryti, o jo sūnus pridūrė: „Niekada nemaniau, kad vėl pamatysiu savo tėtį tokį kupiną gyvybės. Tai buvo neįtikėtina akimirka“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas