Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Patarimai: kaip patiems pasigaminti fermentuotos arbatos

Žolininkė Rasa Subačienė sako, kad verta patiems ne tik susirinkti naudingųjų augalų, bet ir pabandyti fermentuoti arbatą, galinčią atstoti pirktinę žaliąją ar juodąją.
Arbata
Arbata / „Fotolia“ nuotr.
Temos: 2 Žolininkas Arbata

„Stiliaus“ pašnekovė įsitikinusi, kad, kai pats pasivaikštai pievoje, pats ieškai, randi, lankstaisi ir susirenki, arbata tampa tavo – daug skanesnė ir šiltesnė už pirktinę.

Tą patį pataria ir mamoms, besiskundžiančioms, kad vaikas negeria jokių arbatų. Sako, kad pakaktų mažylį pasiimti į pievą – savo arbatą jis gers didžiuodamasis ir dar kitus vaišins.  

„Vienas dalykas, kurį labai sunku ištverti, – tai šitos arbatos nereikėtų gerti tik išdžiovinus. Reiktų ją pabrandinti. Kaip aš sakau: jei vasarą padarei, tai iki Kalėdų palaikyk sandariai uždarytame inde – tada atsiskleis jos tikrosios savybės. Kaip vynas brandintas, brandintas sūris, taip ir brandinta arbata. Ir tada galima Kalėdoms pridaryti labai gerų dovanų su vasaros kvapu“, – pataria R. Subačienė.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais