Nesu žinoma kotletų gamintoja, bet Vidurio Rytų „kibbeh“ kotletukai patraukė mano dėmesį tuo, kad jų sudėtyje yra bulguro (čia tokios kruopos), o tai reiškia, kad šiems kotletams praktiškai nebereikia garnyro ir gali juos valgyti vienus.
Kitas bonusas yra tas, kad vengiu faršo, tad mažesnis jo kiekis kotleto vienete mane tikrai nemenkai pradžiugino. Faršo nedievinu dėl to, kad jis suteikia tą bjaurų jausmą kaip Čileko koldūnai. Žinot, apie ką aš.
Grįžtant prie nesąmonių: kaipgi aš išniekinau patiekalą šįkart? Niekinimas nebuvo vykdytas tyčia. „Kibbeh“ paprastai gaminami iš jautienos ar ėrienos, o man tokio faršo gauti nepavyko, todėl gaminau iš kiaulienos. Išėjo netgi labai neblogas Rytų Europos ir Vidurio Rytų fusion.
Jums reikės:
- 1 kg kiaulienos ar kitokio faršo;
- 0,25 kg „Bulgur“ kruopų;
- šaukštelio druskos;
- šaukštelio pipirų;
- šaukštelio kumino;
- 2 itin smulkiai supjaustytų svogūnų;
- butelio aliejaus kepimui.
Gaminimas:
- Šaltame vandenyje užmerkiame kruopas. Taip jas laikome 30 minučių, kol ruošiame mėsą. Dar spėsit į tualetą nueiti drąsiai. Kruopų masę teks nusunkti.
- Sumaišome prieskonius, svogūnus ir mėsą. Tam naudojau rankas. Tiks ir virtuvinis kombainas. Drėgną kruopų masę irgi dedame ten pat.
- Formuojame kotletus taip, kad atrodytų kaip Kijevo kotletai.
- Kepame įkaitintame aliejuje. Kaip visada – kol iškeps.
- Patiekti su salotomis. Ant kotleto tinka išsispausti citrinos.