Pavasariui įsibėgėjus: trinta burokėlių sriuba su krevetėmis ir kokosų pienu

Viena mėgstamiausių lietuviškų daržovių – burokėlis. Pastaruoju metu itin išpopuliarėjęs ne tik mūsų krašte, bet ir prabangiausiose virtuvėse, jis labai gerai įsipaišo įvairiausiuose kulinariniuose eksperimentuose. Tačiau kalbai pasisukus apie sriubas, visgi esame gana konservatyvūs ir visai nelinkę eksperimentuoti. O gal šįkart pabandome kitaip?

Labai gražus, aromatingas ir pilnas niekur kitur anksčiau nepajustų skonių patiekalas – trinta burokėlių sriuba su krevetėmis. Švelnus, bet ne pagrindinis, rytietiškas atspalvis praturtina jį neužgoždamas mūsų kraštuose labiau įprastų skonių – puikus ir tikrai vertas jūsų dėmesio derinys!

Ingredientai:

  • 500 g virtų burokėlių;
  • 2 mažos bulvės;
  • 1 nedidelis poras;
  • 3 keptos ant grilio ir marinuotos paprikos (galima naudoti ir 2 šviežias);
  • 1/2 žaliosios citrinos sulčių;
  • 1 arb. šaukštelis raudonojo kario pastos;
  • 250 ml kokosų pieno;
  • 100 ml grietinėlės;
  • saujelė krevečių;
  • gražgarstės.

Gaminimas – vaizdo įraše. Skanaus!

VIDEO: Pavasariui įsibėgėjus: trinta burokėlių sriuba su krevetėmis ir kokosų pienu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis