Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 01

Prieš dešimtmetį į Sosnovskio barščių „džiungles“ patekęs Rytis iki šiol prisimena, ką patyrė: buvo košmaras

Socialiniuose tinkluose jau kurį laiką plinta nuotraukos, kuriose matyti pūslėmis nusėtos žmogaus kojos ir plaštaka bei perspėjama, kad tokias skaudžias pasekmes patiria visi tyčia ar netyčia palietę Lietuvoje vis sutinkamą invazinį augalą – Sosnovskio barščius.
Nudegimai
Sosnovskio barščiai / „Facebook"/ Sauliaus Žiūros/ 15min nuotr./15min koliažas

Sosnovskio barštis!! Jokiu būdu nelieskite šio augalo – pasekmės gali būti itin žiaurios!! Nudeginta oda nueina pūslėmis, jos sunkiai gyja, pritvinksta skysčio ir sudaro daug nepatogumų. Ypač skaudu tai, jog augalas savo dydžiu nesunkiai patraukia dėmesį, dažnai nukenčia vaikai, panorę nuskinti aukštą Sosnovskio barščio kotą ar įstabaus dydžio lapą”, – prie minėtų nuotraukų rašo įrašo „Facebook“ autorė.

Kad susidūrimas su Sosnovskio barščiu gali baigtis liūdnai ir rimtomis pasekmėmis sveikatai, iki šiol prisimena ir gydytojas anesteziologas-reanimatologas Rytis Liveikis.

15min jis sutiko papasakoti maždaug prieš 10 metų atsitikusį įvykį. Pasak mediko, tuo metu viešumoje buvo kur kas mažiau informacijos apie Sosnovskio barščių toksiškumą ir keliamus pavojus. Be to, ir paties augalo „džiunglių“ netrūko – šiuo metu Sosnovskio barščių plantacijų gerokai sumažėję dėl kelerius metus aktyviai vykdomų šio augalo naikinimo akcijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi