Nieko panašaus. Tiesiog nemėgstu beskonių alkio užkimšiklių, o bulka ir visokie makarai juk tas ir yra.
Šiandienos receptas – tikra keto riebalų bomba su labai nedaug angliavandenių. Naudojau tris sūrius – fetą, mocarelą (bet ne tuos burbulus, o tokią tarkuojamą, kur skoniu primena sūrio lazdeles) ir parmezaną. Vietoj fetos puikiai tiktų rikota, bet šiaip skaniausiai išeina su šaldytuve užsigulėjusiais sūrių likučiais.
Jums reikės:
- 2 plonais griežinėliais supjaustytų baklažanų;
- 1 kiaušinio;
- trijų sūrių (vienas iš jų turėtų būti minkštas kaip rikota) – gausiai (taip, žinau, labai konkretu);
- druskos ir pipirų pagal skonį;
- pomidorų padažo (bet kokio iš stiklinio indelio arba namų gamybos; aš naudojau parduotuvinį pomidorų padažą su Pecorino sūriu, kad tikrai būtų sūriška iki infarkto);
- šviežių bazilikų (pati neturėjau, tai naudojau šviežią raudonėlį ir rozmarino šakelę).
Gaminimas:
- Supjaustytus baklažano griežinėlius pasūdome iš abiejų pusių ir 20 minučių taip palaikome, kad suprakaituotų. Nuvalome prakaitą popieriniu rankšluosčiu. Papipiriname.
- Gaminame sūrio masę: į gilų indą sudedame sūrius, kiaušinį ir supjaustytus bazilikus. Viską gerai sumaišome. Mūsų siekiamybė – pikantiškos mišrainės konsistencija.
- Iki 150 laipsnių įkaitiname orkaitę ir joje kepame baklažano griežinėlius apie 20 minučių. Pašaliname iš orkaitės ir šiek tiek atvėsiname, kad rankytės nenudegtų.
- Vienam griežinėliui prireiks maždaug šaukšto sūrio masės. Vyniojame.
- Kepimo skardą ištepame pomidorų padažu, ant kurio sudedame baklažano suktinukus. Juos pašlakstome pomidorų padažo likučiais ir papildomai užbarstome daugiau parmezano. Kepame 200 laipsnių karštyje 25 minutes. Patiekti su tabletėmis virškinimui gerinti.