Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rudeninė vitaminų dieta: sustiprinkite imunitetą ir numeskite svorio

Ruduo mums dovanoja visą kalną gėrybių, kuriose gausu vitaminų, mineralų ir kitų naudingų medžiagų, stiprinančių imunitetą, rašoma domashnyi.ru.
Kopūstai.
Kopūstai. / Fotolia nuotr.

Nuo ko pradėti? Visų pirma, laikykitės šių 4 taisyklių:

  1. Valgykite šviežias neapdorotas daržoves.

  2. Dienos metus gerkite erškėtuogių nuovirą. Jį paruošite: 1 valg. š. sausų erškėtuogių vaisių užpilkite 2 stiklinėmis verdančio vandens. Palikite per naktį. Laikykite šaldytuve ir suvartokite per dvi paras.
  3. 2–3 kartus per savaitę galite valgyti baltymus – žuvį, kiaušinius, sūrį, jūrų gėrybes, išskyrus mėsą.
  4. Atsisakykite druskos.

1 diena

Pirmąją dieną galite valgyti kiek tik norite obuolių.

Fotolia nuotr./Žali obuoliai
Fotolia nuotr./Žali obuoliai
  • Pusryčiai: salotos su brokoliais bei lęšiais ir šviežiai spaustos obuolių sultys.

Kaip pasigaminti salotas: 200 g brokolių, 2–3 salierų stiebai, 0,5 stiklinės virtų lęšių, 1/2 avokado, 1 valg. š. migdolų, 1 arbat. š. alyvuogių aliejaus. Viską susmulkinkite ir pagardinkite aliejumi.

  • Pietūs: grikių košė be sviesto su agurkų ir paprikų salotomis.
  • Vakarienė: obuolių salotos.

Kaip pasigaminti salotas: 1 žalias obuolys, 1 agurkas, svogūnų laiškai, česnako, krapų, citrinų sulčių pagal skonį, 1 arbat. š. augalinio aliejaus. Viską susmulkinkite ir pagardinkite aliejumi.

2 diena

Antrąją dieną galite valgyti kiek tik norite morkų.

„PantherMedia“/„Scanpix“ nuotr./Morkos
„PantherMedia“/„Scanpix“ nuotr./Morkos
  • Pusryčiai: morkų salotos.

Kaip pasigaminti salotas: 2 morkos, 1/4 saliero šaknies, 50 g kedrų riešutų, 1/2 citrinos sulčių, 2 arbat. š. medaus, 1 arbat. š. augalinio aliejaus. Susmulkinkite visus ingredientus ir pagardinkite citrinų sultimis, aliejumi, medumi.

  • Pietūs: grūdėta varškė, natūralios morkų sultys.
  • Vakarienė: salotos su putpelių kiaušiniais, natūralios morkų sultys.

Kaip pasigaminti salotas: 5–6 ridikėliai, 1 agurkas, 1 morka, 3 putpelių kiaušiniai, svogūnų laiškai, krapai, citrinų sultys pagal skonį. Ingredientus susmulkinkite ir pagardinkite prieskoniais, citrinų sultimis.

3 diena

Trečiąją dieną galite valgyti kiek tik norite žalumynų ir lapinių salotų

Romaninės salotos
Romaninės salotos
  • Pusryčiai: salotos su lašiša.

Kaip pasigaminti salotas: 2 saujos įvairių salotų lapų, 200 g lašišos arba bet kurios kitos raudonos žuvies, 1 arbat. š. sezamų sėklų, 1 arbat. š. sojų padažo. Sumaišykite nurodytus ingredienus ir skanaukite.

  • Pietūs: orkaitėje apkeptos bulvės su žaliuoju padažu.

Kaip pasigaminti žaliąjį padažą: po saują krapų, petražolių ir špinatų, 80 ml pomidorų sulčių, 1 valg. š. citrinų sulčių, 1 arbat. š. augalinio aliejaus. Žalumynus labai smulkiai supjaustykite, sumaišykite su sultimis ir aliejumi.

  • Vakarienė: žaliosios salotos su garstyčių padažu.

Kaip pasigaminti salotas ir padažą: 2 didelės saujos žaliųjų salotų, po 2 arbat. š. grūdėtųjų garstyčių ir balzaminio acto. Viską sumaišykite ir skanaukite.

TAIP PAT SKAITYKITE: Klasikinė prancūziška dieta: per 2 savaites – iki 8 kg

4 diena

Ketvirtąją dieną galite valgyti kiek tik norite pomidorų.

Fotolia nuotr./Pomidorai
Fotolia nuotr./Pomidorai
  • Pusryčiai: pomidorų ir ryžių salotos.

Kaip pasigaminti salotas: 100 g virtų ryžių, 1 pomidoras, 2–3 valg. š. žaliųjų žirnelių, bazilikų ir alyvuogių aliejaus pagal skonį. Supjaustykite pomidorą, sumaišykite su žirneliais, ryžiais ir pagardinkite bazilikais bei alyvuogių aliejumi.

  • Pietūs: pomidorai su sūriu.

Kaip pasigaminti: 2 pomidorai, 50 g sūrio, 1–2 kiaušiniai, 1–2 valg. š. natūralaus jogurto. Sutarkuokite sūrį ir kiaušinius, pridėkite jogurto ir sumaišykite. Susmulkinkite pomidorus ritinėliais ir uždėkite ant kiekvieno sūrio ir kiaušinių masės.

  • Vakarienė: pomidorų, žaliųjų salotų, česnakų salotos, pagardintos alyvuogių aliejaus šlakeliu.

5 diena

Penktąją dieną galite valgyti kiek tik norite įvairių kopūstų.

Fotolia nuotr./Kopūstai
Fotolia nuotr./Kopūstai
  • Pusryčiai: kaliaropių ir obuolių salotos.

Kaip pasigaminti salotas: 1 kaliaropė, 1 obuolys, 1 valg. š. grūdėtųjų garstyčių, 1 valg. š. citrinų sulčių, žalumynų pagal skonį. Sutarkuokite obuolį ir kaliaropę, pagardinkite likusiais prieskoniais.

  • Pietūs: Pekino kopūstų salotos su krevetėmis.

Kaip pasigaminti salotas: didelė sauja virtų krevečių, 150 g kopūstų, 5 vyšniniai pomidoriukai, 2 valg. š. natūralaus jogurto, 1 arbat. š. citrinų sulčių. Supjaustykite kopūstus, pomidorus, sudėkite krevetes ir pagardinkite likusiais ingredientais.

  • Vakarienė: raudonųjų kopūstų salotos su įvairiais žalumynais ir jogurtu.

6 diena

Šeštąją dieną valgykite kiek tik norite agurkų.

Asmeninio archyvo nuotr./Baltieji agurkai
Asmeninio archyvo nuotr./Baltieji agurkai
  • Pusryčiai: varškė ir trintų agurkų kokteilis.

Kaip pasigaminti kokteilį: 2 agurkai, 1 žalias obuolys, 1 arbat. š. medaus, 2 valg. š. citrinos sulčių. Viską sutrinkite iki vientisos masės.

  • Pietūs: agurkų salotos su mėtomis.

Kaip pasigaminti salotas: 2 agurkai, kelios šakelės mėtų, 2 valg. š. graikinių riešutų, po 1 arbat. š. alyvuogių aliejaus ir citrinų sulčių, pipirų pagal skonį.

  • Vakarienė: agurkų salotos ir krevetėmis.

Kaip pasigaminti salotas: 1 didelė sauja krevečių, 1 agurkas, 1 arbat. š. grūdėtųjų garstyčių, šviežių krapų pagal skonį, 50 ml natūralaus jogurto, 1 arbat. š. citrinų sulčių.

7 diena

Septintąją dieną valgykite kiek tik norite paprikų.

Fotolia nuotr./Saldžiosios paprikos
Fotolia nuotr./Saldžiosios paprikos
  • Pusryčiai: avižų košė su paprikų, žaliųjų lapinių daržovių salotomis.
  • Pietūs: salotos su paprikomis ir feta.

Kaip pasigaminti salotas: 1 žalioji ir 1 raudonoji paprika, salotų lapai, 50 g fetos sūrio, 1 arbat. š. alyvuogių aliejus. Viską susmulkinti ir pagardinti aliejumi.

  • Vakarienė: trintų daržovių kokteilis.

Kaip pasigaminti: 3 skirtingų spalvų paprikos, 1 agurkas, 1 pomidoras, 3–4 valg. š. citrinų sulčių. Viską susmulkinkite, sutrinkite elektriniu plaktuvu ir skanaukite.

DĖMESIO: dietologai pabrėžia, kad dietos nėra geras pasirinkimas norint numesti svorio, todėl prieš ruošiantis keisti mitybą, reikėtų pasitarti su specialistu ir įvertinti savo sveikatos būklę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai