Nuo ko pradėti? Visų pirma, laikykitės šių 4 taisyklių:
-
Valgykite šviežias neapdorotas daržoves.
- Dienos metus gerkite erškėtuogių nuovirą. Jį paruošite: 1 valg. š. sausų erškėtuogių vaisių užpilkite 2 stiklinėmis verdančio vandens. Palikite per naktį. Laikykite šaldytuve ir suvartokite per dvi paras.
- 2–3 kartus per savaitę galite valgyti baltymus – žuvį, kiaušinius, sūrį, jūrų gėrybes, išskyrus mėsą.
- Atsisakykite druskos.
1 diena
Pirmąją dieną galite valgyti kiek tik norite obuolių.
- Pusryčiai: salotos su brokoliais bei lęšiais ir šviežiai spaustos obuolių sultys.
Kaip pasigaminti salotas: 200 g brokolių, 2–3 salierų stiebai, 0,5 stiklinės virtų lęšių, 1/2 avokado, 1 valg. š. migdolų, 1 arbat. š. alyvuogių aliejaus. Viską susmulkinkite ir pagardinkite aliejumi.
- Pietūs: grikių košė be sviesto su agurkų ir paprikų salotomis.
- Vakarienė: obuolių salotos.
Kaip pasigaminti salotas: 1 žalias obuolys, 1 agurkas, svogūnų laiškai, česnako, krapų, citrinų sulčių pagal skonį, 1 arbat. š. augalinio aliejaus. Viską susmulkinkite ir pagardinkite aliejumi.
2 diena
Antrąją dieną galite valgyti kiek tik norite morkų.
- Pusryčiai: morkų salotos.
Kaip pasigaminti salotas: 2 morkos, 1/4 saliero šaknies, 50 g kedrų riešutų, 1/2 citrinos sulčių, 2 arbat. š. medaus, 1 arbat. š. augalinio aliejaus. Susmulkinkite visus ingredientus ir pagardinkite citrinų sultimis, aliejumi, medumi.
- Pietūs: grūdėta varškė, natūralios morkų sultys.
- Vakarienė: salotos su putpelių kiaušiniais, natūralios morkų sultys.
Kaip pasigaminti salotas: 5–6 ridikėliai, 1 agurkas, 1 morka, 3 putpelių kiaušiniai, svogūnų laiškai, krapai, citrinų sultys pagal skonį. Ingredientus susmulkinkite ir pagardinkite prieskoniais, citrinų sultimis.
3 diena
Trečiąją dieną galite valgyti kiek tik norite žalumynų ir lapinių salotų
- Pusryčiai: salotos su lašiša.
Kaip pasigaminti salotas: 2 saujos įvairių salotų lapų, 200 g lašišos arba bet kurios kitos raudonos žuvies, 1 arbat. š. sezamų sėklų, 1 arbat. š. sojų padažo. Sumaišykite nurodytus ingredienus ir skanaukite.
- Pietūs: orkaitėje apkeptos bulvės su žaliuoju padažu.
Kaip pasigaminti žaliąjį padažą: po saują krapų, petražolių ir špinatų, 80 ml pomidorų sulčių, 1 valg. š. citrinų sulčių, 1 arbat. š. augalinio aliejaus. Žalumynus labai smulkiai supjaustykite, sumaišykite su sultimis ir aliejumi.
- Vakarienė: žaliosios salotos su garstyčių padažu.
Kaip pasigaminti salotas ir padažą: 2 didelės saujos žaliųjų salotų, po 2 arbat. š. grūdėtųjų garstyčių ir balzaminio acto. Viską sumaišykite ir skanaukite.
TAIP PAT SKAITYKITE: Klasikinė prancūziška dieta: per 2 savaites – iki 8 kg
4 diena
Ketvirtąją dieną galite valgyti kiek tik norite pomidorų.
- Pusryčiai: pomidorų ir ryžių salotos.
Kaip pasigaminti salotas: 100 g virtų ryžių, 1 pomidoras, 2–3 valg. š. žaliųjų žirnelių, bazilikų ir alyvuogių aliejaus pagal skonį. Supjaustykite pomidorą, sumaišykite su žirneliais, ryžiais ir pagardinkite bazilikais bei alyvuogių aliejumi.
- Pietūs: pomidorai su sūriu.
Kaip pasigaminti: 2 pomidorai, 50 g sūrio, 1–2 kiaušiniai, 1–2 valg. š. natūralaus jogurto. Sutarkuokite sūrį ir kiaušinius, pridėkite jogurto ir sumaišykite. Susmulkinkite pomidorus ritinėliais ir uždėkite ant kiekvieno sūrio ir kiaušinių masės.
- Vakarienė: pomidorų, žaliųjų salotų, česnakų salotos, pagardintos alyvuogių aliejaus šlakeliu.
5 diena
Penktąją dieną galite valgyti kiek tik norite įvairių kopūstų.
- Pusryčiai: kaliaropių ir obuolių salotos.
Kaip pasigaminti salotas: 1 kaliaropė, 1 obuolys, 1 valg. š. grūdėtųjų garstyčių, 1 valg. š. citrinų sulčių, žalumynų pagal skonį. Sutarkuokite obuolį ir kaliaropę, pagardinkite likusiais prieskoniais.
- Pietūs: Pekino kopūstų salotos su krevetėmis.
Kaip pasigaminti salotas: didelė sauja virtų krevečių, 150 g kopūstų, 5 vyšniniai pomidoriukai, 2 valg. š. natūralaus jogurto, 1 arbat. š. citrinų sulčių. Supjaustykite kopūstus, pomidorus, sudėkite krevetes ir pagardinkite likusiais ingredientais.
- Vakarienė: raudonųjų kopūstų salotos su įvairiais žalumynais ir jogurtu.
6 diena
Šeštąją dieną valgykite kiek tik norite agurkų.
- Pusryčiai: varškė ir trintų agurkų kokteilis.
Kaip pasigaminti kokteilį: 2 agurkai, 1 žalias obuolys, 1 arbat. š. medaus, 2 valg. š. citrinos sulčių. Viską sutrinkite iki vientisos masės.
- Pietūs: agurkų salotos su mėtomis.
Kaip pasigaminti salotas: 2 agurkai, kelios šakelės mėtų, 2 valg. š. graikinių riešutų, po 1 arbat. š. alyvuogių aliejaus ir citrinų sulčių, pipirų pagal skonį.
- Vakarienė: agurkų salotos ir krevetėmis.
Kaip pasigaminti salotas: 1 didelė sauja krevečių, 1 agurkas, 1 arbat. š. grūdėtųjų garstyčių, šviežių krapų pagal skonį, 50 ml natūralaus jogurto, 1 arbat. š. citrinų sulčių.
7 diena
Septintąją dieną valgykite kiek tik norite paprikų.
- Pusryčiai: avižų košė su paprikų, žaliųjų lapinių daržovių salotomis.
- Pietūs: salotos su paprikomis ir feta.
Kaip pasigaminti salotas: 1 žalioji ir 1 raudonoji paprika, salotų lapai, 50 g fetos sūrio, 1 arbat. š. alyvuogių aliejus. Viską susmulkinti ir pagardinti aliejumi.
- Vakarienė: trintų daržovių kokteilis.
Kaip pasigaminti: 3 skirtingų spalvų paprikos, 1 agurkas, 1 pomidoras, 3–4 valg. š. citrinų sulčių. Viską susmulkinkite, sutrinkite elektriniu plaktuvu ir skanaukite.