Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rudeniškai jauki trintų morkų ir pomidorų sriuba pagal Onytę

Svajojate apie jaukius pietus ar vakarienę? Pasikvieskite į namų virtuvę trintą morkų ir pomidorų sriubą. Ne tik gardu, bet ir labai rudeniška. O jei dar surasite laiko duonos skrebučiui su sviesteliu, neabejojame, norėsite pakartoti.
pomidorų morkų sriuba
pomidorų morkų sriuba / Asmeninio archyvo nuotr.


Morkų sriubos garsėja savo švelnumu. Jos savyje ir saldumo talpina, ir rūgštumo nuo konservuotų pomidorų gauna, o „Maggi“ sultinio kubelis (skaitytoja rinkosi vištienos skonio) viską subalansuoja.

Mūsų skaitytoja Onytė šią sriubą įprastai gamina namiškių pietums. Laikui ji nėra imli: vienas, du ir sušoka daržovės puodan, paskui jas prieskoniai ir konservuoti pomidorai.

Druskos, tiesa, gali tekti įberti į šią sriubą kiek daugiau, nes morkos saldokos. Reiktų atkreipti dėmesį, kad skonis būtų subalansuotas.

Asmeninio archyvo nuotr./pomidorų morkų sriuba
Asmeninio archyvo nuotr./pomidorų morkų sriuba

Ingredientai:

  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
  • 1 svogūno
  • 1 česnako
  • 1 šaukštelio ciberžolės
  • 4 morkų
  • 1 skardinės (400 g) konservuotų pomidorų
  • vandens
  • Trijų saujų žirnių arba lęšių
  • druskos, pipirų
  • „Maggi“ sultinio kubelio
  • baziliko lapelių papuošimui

Gamyba:

Supjaustykite smulkiai česnaką ir svogūną. Įkaitinkite aliejų puode. Suberkite ciberžolę, česnaką, svogūną ir pakepkite, kol suminkštės.

Morkas supjaustykite mažais gabaliukais ir suberkite į puodą, šalia berkite žirnius ar lęšius.

Pavirkite panašiai 15-20 minučių, vis pamaišant. Nepamirškite pakviesti sultinio kubelio ir konservuotų pomidorų.

Druskos, ir pipirų įberkite pagal skonį.

Tada blenderiu viską sutrinkite puode, supilkite sultinį. Paragaukite, gal norėsis dar vandens ar druskos.

Pilkite į lėkštę, papuoškite bazilikų lapeliais, pašlakstykite alyvuogių aliejumi. Skanaus!

Suskubkite ir Jūs sudalyvauti „Maggi“ konkurse su savo mėgstamu receptu.

Lauksime garuojančių ir kvepiančių jūsų patiekalų receptų nuotraukų el. paštu konkursai@15min.lt, o projekto partneris „Maggi“ išrinks tris laimėtojus ir apdovanos juos maloniais prizais – „Maggi“ produktų rinkiniais.

Jūsų laiškų laukiame iki spalio 25 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais