Jei žmogus suvartoja maisto, užkrėsto šiomis bakterijomis, galima susirgti. Šios bakterijos ypač pavojingos mažiems vaikams, senyvo amžiaus žmonėms ir tiems, kurių silpnas imunitetas. Kadangi bakterijos dauginasi labai greitai, pakanka keletui dienų šaldytuve palikti termiškai neapdoroto maisto, ir jį gali užkrėsti Yersinia genties bakterijos.
„Šių bakterijų yra visur. Jų paplitimas yra absoliutus, kadangi šias bakterijas savo žarnyne turi praktiškai visi gyvūnai – tiek naminiai, tiek laukiniai. Užsikrėsti galima nuo užteršto maisto, labai retais atvejais – žmogus nuo žmogaus“, – pabrėžia ULAC Epidemiologinės priežiūros sk. vedėja Galina Zagrebnevienė.
Įtarti jersiniozę galima, jei negaluojantį žmogų kamuoja pilvo skausmai, neaukšta temperatūra, viduriavimas.