15min skaitytoja Rimutė rašo, kad jai visad šiuo klausimu pasiteisina orkaitėje kepti šonkauliukai.
Jei pamarinuosite iš vakaro, savaitgalį teliks iškepti ir garnyrą suruošti.
O tai gardu ir mažai imlu laikui.
Ingredientai:
1 kubelio jautienos sultinio „Maggi Kostilija“,
šonkauliukų kiaulienos arba jautienos (rinkitės tuos, kuriuos labiau mėgstate),
3 česnako skiltelių
1 svogūno,
1 citrinos,
2 šaukšt. pomidorų pastos,
3 šaukšt. medaus,
druskos, pipirų, čiobrelių
Gamyba:
Pradėkite nuo padažo, kurį naudosite jau iškepusiems šonkauliukams aptepti.
Keptuvėje įkaitinę aliejų apkepkite susmulkintus svogūną ir česnaką, pagardinkite pora šaukštelių pomidorų pastos, pabarstykite sultinio kubeliu susmulkintu, na, ir prieš išjungiant ugnį nepagailėkite medaus. Trumpam atidėkite į šalį.
Šonkaulius, įtrintus citrinos sultimis ir prieskonių mišiniu, dėkite į kepimo rankovę ir kepkite apie valandą su trupučiu, kol mėsa bus minkšta ir lengvai atsiskirs nuo kaulo.
Ištraukite šonkaulius iš orkaitės ir nupilkite susidariusį skystį.
Padidinkite orkaitės karštį, o šonkaulius aptepkite savo ruoštu padažu ir dar kelioms minutėms pašaukite į orkaitę, kol gražiai apskrus.
Prie šių šonkauliukų puikiai tiks orkaitėje keptos bulvės bei šviežių daržovių salotos.
Suskubkite ir Jūs sudalyvauti „Maggi“ konkurse su savo mėgstamu receptu.
Lauksime garuojančių ir kvepiančių jūsų patiekalų receptų nuotraukų el. paštu konkursai@15min.lt, o projekto partneris „Maggi“ išrinks tris laimėtojus ir apdovanos juos maloniais prizais – „Maggi“ produktų rinkiniais.
Jūsų laiškų laukiame iki spalio 25 d.