Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalio sentimentams – rūgštynių sriuba iš vaikystės

„Mane ši, iš pirmo žvilgsnio, itin paprasta sriuba nukelia į močiutės vasaras. Ten aš basa rūgštynių lysvėje skabau rūgštynių lapelius sriubai ir metu alavo puodelin. Močiutė siunčia juos į sriubos puodą.
Su sultiniu ruošta sriuba
Su jautienos sultiniu ruošta rūgštynių sriuba / Vida Press nuotr.

Nors nei močiutės, nei jos lysvių seniai nebėra, šis receptas vis grįžta ilgesio numalšinti", –rašo Ana iš Pasvalio.

Išties, kai artimuosius gali lankyti tik mintimis, būtina gaivinti sušildančius valgių receptus.

Gal būtent tokią sriubą virdavo ir jūsų tėviškėje?

Kviečiame išmėginti.

Ingredientai (keturiems):

„Maggi“ jautienos skonio sultinio,

3 vienetų bulvių,

1 indelio konservuotų rūgštynių,

2 kiaušinių,

100 gramų šaltai šūkytos šoninės,

druskos, juodų pipirų,

kelių šaukštų grietinės.

Gamyba:

Šoninę susmulkinti ir apkepinti keptuvėje.

Bulves nuskusti ir supjaustyti kubeliais.

Puode užvirinti „Maggi“ jautienos sultinį, sudėti bulves, šoninę ir virti 15 minučių.

Suberti konservuotas rūgštynes ir šiek tiek pavirti. Pagardinti druska ir pipirais.

Kiaušinius lengvai išplakti, supilti į sriubą ir užvirinti.

Tuomet dėti į lėkštes, gardinti grietine. Galima sudėti ir kietai virtus kiaušinius tiesiai į lėkštes.

Skanauti su duonos riekele ar virtomis bulvėmis su lupenomis.

Suskubkite ir Jūs sudalyvauti „Maggi“ konkurse su savo mėgstamu receptu.

Lauksime garuojančių ir kvepiančių jūsų patiekalų receptų nuotraukų el. paštu konkursai@15min.lt, o projekto partneris „Maggi“ išrinks tris laimėtojus ir apdovanos juos maloniais prizais – „Maggi“ produktų rinkiniais.

Jūsų laiškų laukiame iki spalio 25 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas