„Ridikėlių labai žemas glikeminis indeksas (sugebėjimas kuo greičiau padidinti cukraus kiekį), todėl ši daržovė ypač rekomenduojama cukriniu diabetu sergantiems žmonėms“,– pasakoja A.Unikauskas.
Profesoriaus teigimu, nors ši daržovė labai nekaloringa, tačiau turi šalutinį poveikį – skatina apetitą. Ridikėliuose gausu eterinių aliejų ir fitoncitų, saugančių organizmą nuo mikrobų, taigi juos rekomenduojama valgyti peršalimo ligų profilaktikos tikslais ir dėl burnos higienos.
„Raudona spalva veikia kaip antioksidantas, kuris padeda saugotis onkologinių ligų. Ridikėliuose gausu skaidulų, jie yra labai veiksminga žarnyno vėžio profilaktikos priemonė“, – aiškina medikas.
Pasak A.Unikausko, vartoti mažiau ridikėlių reikėtų turintiems virškinamojo trakto ar skydliaukės veiklos sutrikimų. Tiesa, norint, kad ridikėlis atskleistų kuo daugiau naudingų savybių, jį geriausia valgyti kartu su kitomis daržovėmis, salotomis, taip pat produktais, kuriuose gausu baltymų.