Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šeši pasaulio rekordai motinystės srityje

Motinystė savaime yra įspūdinga. Tačiau kai kuriems pasaulio gyventojams ji prilygsta stebuklui. Remdamasis pasaulio rekordų knygomis, portalas „Live Science“ sudarė įspūdingiausių pasiekimų motinystės srityje šešetuką.
Mama su vaiku
Mama su vaiku / Shutterstock nuotr.


Vienas gimdymas – aštuoni vaikai

Per vieną gimdymą daugiausia vaikų pasaulyje yra sulaukusi Nadya Suleman. 2009 sausį, būdama 33 metų amžiaus ji po dirbtinio apvaisinimo ji susilaukė iškart aštuonių vaikų.

Prieš šį gimdymą N.Suleman jau augino šešis vaikus.

„Scanpix“ nuotr./Aštuonetuko susilaukusi Nadya Suleman iš Kalifornijos
„Scanpix“ nuotr./Aštuonetuko susilaukusi Nadya Suleman iš Kalifornijos

Po to, kai moteris susilaukė aštuoneriukės, medikai įsivėlė į ilgus ginčus apie dirbtinio apvaisininimo technologijų saugumą. Procedūrą N.Sumeman atlikusi gydytoja neteko licencijos dirbti Amerikoje.

27 nėštumai – 69 vaikai

Guinnesso rekordų knygoje fiksuojama, kad viena moteris pasaulyje daugiausia yra susilaukusi 69 vaikų. Tai pavyko padaryti 18 amžiuje Rusijoje gyvenusiai Teodoro Vasiljevo žmonai. Ponia Vasiljeva buvo pastojusi 27 kartus ir 16 kartų pagimdė dvynukus, septynis kartus – trynius, o keturis kartus – ketveriukes.

Jauniausia mama

Tačiau ne visa motinystės statistika tokia džiugi. Štai jauniausiai pasaulio mama laikomai Peru gyvenusiai Linai Medinai gimdymo dieną 1939 gegužę pačiai tebuvo penkeri metai, 7 mėnesiai ir 21 diena. Iš pradžių medikai manė, kad mergaitė pilve turi auglį, tačiau po tyrimų paaiškėjo, kad ji septintą mėnesį nėščia. Jai buvo atliktas Cezario pjūvis, nes mergaitė nebūtų sugebėjusi pagimdyti pati. L.Medina susilaukė sūnaus. Mergaitės tėvui buvo pareikšti kaltinimai pedofilija, tačiau jos įrodyti nepavyko, nes taip ir nebuvo nutatyta, kas jos kūdikio tėvas.

Vyriausioji motina

Vyriausia pasaulio motina laikoma Indijoje gyvenanti Omkari Panwar. Kai 2008 – aisiais ji pagimdė dvynius, moteriai buvo 72 metai, o jos vyrui 75 metai. Pastoti indei pavyko pasinaudojant pagalbiniu apvaisinimu. O.Panwar iki tol augino du vaikus ir jau turėjo penkis anūkus.

Pirmasis “nėščias vyras“

Transessualas Thomas Beatie vadinamas pirmuoju vyru pasaulyje, kuriam neva pavyko pastoti pagimdyti. Oregone gyvenantis T.Beatie gerai žinomas Amerikos transseksualų teisių gynėjas, pats gimęs moterimi, bet lytį pakeitęs. Savo tinklalapyje jis tikina jau turintis tris vaikus. T.Beatie turi žmoną, tačiau ji susilaukti vaikų negali.

„Scanpix“ nuotr./Thomas Beatie
„Scanpix“ nuotr./Thomas Beatie

Mažiausia pasaulio mamytė

Kentukyje gyvenanti Stacey Herald pati yra vos 71 cm. ūgio, tačiau sugebėjo pagimdyti tris vaikus. Nepaisant įspėjimų, kad gimdymai jai gali būti mirtini, o vaikai gali paveldėti jos ligas, moteris pastojo ir gimdė tris kartus. Vyriausias ir jauniausias jos vaikai ligas paveldėjo, bet viduriniojo ūgis yra normalus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento