Sezoninis ir antivirusinis „Mac & Cheese“: tai neturi būti greitas, neišmanėliams vaikams skirtas maistas

Nežinau, ar žinojote, bet „Mac & Cheese“ – visai ne amerikiečių išmislas; šio prabangaus patiekalo pradmenys – XIII amžiaus Šiaurės Italijoje. Na, o vėliau amerikiečiai šį maistą, kaip ir visa kita, sudėjo į mikrobangų krosnelėms draugišką pakuotę.
Evelina Stundžienė
Evelina Stundžienė / 15min nuotr.

Tačiau „Mac & Cheese“ neturi būti greitas, neišmanėliams vaikams skirtas maistas. Varijuoti galima nuo retų sūrių iki omarų bei snieginių krabų. Mėgstu sezoniškumą, tad šįkart – su baravykais (ne mano rinktais – grybauti nekenčiu). Ir kalnu česnako visokiausių virusų atbaidymui.

Pastaba: šįkart gaminau su plutele, todėl nuotraukose matosi džiūvėsėliai. Bet be plutelės man visgi skaniau, todėl receptą rašau be jos. Lyg šiam patiekalui trūktų angliavandenių, duh. Ir kitokių nesąmonių pribarsčiau, bet jos nėra reikalingos, todėl nebus paminėtos.

Jums reikės:

  • 400 g makaronų (elbow macaroni – angl.);
  • česnako galvos;
  • 600 g tarkuoto sūrio (geriausia būtų keletos rūšių – puikiai išeina su čederiu ir Gruyère);
  • 700 ml pieno;
  • 250 ml grietinėlės;
  • 50 g sviesto;
  • 40 g miltų;
  • trupučio parmezano;
  • saujos apvirtų ar apkepintų baravykų;
  • druskos ir pipirų pagal skonį;
  • kumpio, pjaustyto kubeliais (nebūtina);
  • rūkytos paprikos (nebūtina)

Gaminimas:

  1. Įkaitiname orkaitę iki 200 °C laipsnių.
  2. Puode išverdame makaronus pagal pakelio nurodymus. Rekomenduoju virti porą minučių trumpiau. Nupilame vandenį ir makaronus perkeliame į orkaitei tinkamą indą.
  3. Puode ištirpiname sviestą. Suberiame miltus ir nuolat maišome, kol gausis pastos konsistencija. Supilame pieną ir nuolat maišydami verdame viską apie 5 minutes, kol sutirštės. Supilame grietinėlę ir vėl maišydami verdame, kol viskas sutirštės antrą kartą. Padažą patraukiame nuo viryklės ir sudedame didžiąją dalį tarkuoto sūrio. Gerai išmaišome. Įdedame druskos, pipirų ir rūkytos paprikos (jei norime).
  4. Grįžtame prie makaronų. Supilame ant jų padažą, sudedame grybus ir kumpį (jei norime). Įspaudžiame visą česnaką. Išmaišome.
  5. Beliko ant viršaus suberti likusį tarkuotą sūrį (taip pat ir parmezaną) ir kepti apie 25 minutes.

Saldaus pokaičio miegelio!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis