Trečiadienį rengiamoje konferencijoje bus aptariami būdai, kaip į ikimokyklinio ir mokyklinio ugdymo įstaigų, ligoninių ir globos namų valgiaraščius įtraukti daugiau ekologiškų žemės ūkio ir maisto produktų.
Antradienį vykusiame pasitarime ministerijoje teigta, kad nors jau kelerius metus deklaruojama, jog vaikų mitybai reikia tiekti daugiau šviežių produktų – daržovių, vaisių ar žuvies – iš vietos augintojų ir gamintojų, iki šiol didžiąją dalį šių įstaigų maitina kelios stambios bendrovės. Taip esą yra todėl, kad savivaldybės bei kitos maitinimo paslaugas perkančios organizacijos, renkasi mažiausias kainas ir didelį kiekį siūlančius tiekėjus.
Viešųjų pirkimų tarnyba siūlo skaidyti pirkimus į mažesnės vertės, kad konkursuose galėtų dalyvauti ir vietos gamintojai bei ūkininkai.