Pamėginti verta, anot jos, dėl itin gardžiai sugulančių recepto elementų.
Kur kas labiau šiuo receptu mėgausitės, ruošdami jį ant grilio, bet nėra nieko, ko neįveiktų orkaitė.
Ingredientai:
2 saldieji svogūnai,
1 saldžioji paprika,
2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus,
2 valgomieji šaukštai medaus,
1 valgomasis šaukštas šviežių raudonėlių,
1 valgomasis šaukštas šviežių šalavijų,
„Maggi“ jautienos sultinio,
1 arbatinis šaukštelis šviežiai maltų juodųjų pipirų,
½ puodelio švelnaus acto,
600g jautienos išpjovos,
tortilijų.
Gamyba:
Jautienos išpjovą supjaustykite nedideliais griežinėliais.
Marinatui mažame indelyje sumaišykite actą, alyvuogių aliejų, medų, raudonėlius, šalavijus, sultinį bei juoduosius pipirus.
Dalį marinato užpilkite ant mėsos, o likusį padėkite į šaldytuvą.
Mėsą geriausia marinuoti šaldytuve panašiai parą.
Keptuvėje sumaišykite svogūnus su likusiu marinatu, užvirinkite.
Virkite uždengtą apie 15 minučių, tuomet suberkite papriką ir dar 5 min pamaišykite.
Nusausinkite mėsos gabalėlius ir sudėkite ant neuždengto grilio vidutinio karštumo grotelių ir kepkite apie 20 min.
Paskui apverskite ir apšlakstykite marinatu. Patiekimui mėsą supjaustykite plonai ir patiekite šiltose tortilijose, apdėliotose svogūnų mišiniu.
Pašildykite tortilijas patogiausia suvyniojus į foliją ir įkurdinus šalia mėsos.
Iki pilnos laimės trūksta tik apibarstyti tarkuotu sūriu, pašildyti ir skanauti.
Suskubkite ir Jūs sudalyvauti „Maggi“ konkurse su savo mėgstamu receptu.
Lauksime garuojančių ir kvepiančių jūsų patiekalų receptų nuotraukų el. paštu konkursai@15min.lt, o projekto partneris „Maggi“ išrinks tris laimėtojus ir apdovanos juos maloniais prizais – „Maggi“ produktų rinkiniais.
Jūsų laiškų laukiame iki spalio 25 d.