Gana greitai ir labai gardžiai pasigaminti šį troškinį padės jautienos sultinys (ypač, jei naudojate jau šaldytą mėsą).
Skonio, spalvų ir aromato trūkinyje niekada nebūna per daug.
Gaminantys žino, kuo daugiau šių „draugų“, tuo gardžiau.
Ingredientai:
-
1 kg jautienos sprandinės sultinys
-
100 g karštai rūkytos šoninės
-
augalinis aliejus
- 50 g lydytas sviestas (ghee),
-
1 vnt. česnakas
-
1 vnt. svogūnas
-
2 šaukštas (-ai) kvietinių miltų
-
druskos, pipirų
-
„Maggi“ jautienos sultinio
-
vyno acto (kelių šaukštų)
-
1 šaukšto trintų pomidorų
-
2 vnt.lauro lapų
-
petražolių
-
čiobrelių
-
2 vnt. paprikų
Gamyba: Jautieną supjaustykite gabaliukais ir apkepinte keptuvėje, tuomet atidėkite į šalį. Rūkytą šoninę supjaustykite plonomis riekelėmis ir taip pat apkepkite kol gražiai apskrus. Tuomet į keptuvę suberkite susmulkintą česnaką, svogūną ir paprikas. Nepagailėkite sviesto kepimui. Viską apibarstykite miltais ir druskas su pipirais. Dar kelios minutės ir verskite į troškinimo indą su mėsa. Ten pat siųskite sultinį ir šlakelį vyno acto, trintus pomidorus. Pagardinkite lauro lapeliais, čiobreliais ir kepkite orkaite apie dvi valandas.
-
Suskubkite ir Jūs sudalyvauti „Maggi“ konkurse su savo mėgstamu receptu.
Lauksime garuojančių ir kvepiančių jūsų patiekalų receptų nuotraukų el. paštu konkursai@15min.lt, o projekto partneris „Maggi“ išrinks tris laimėtojus ir apdovanos juos maloniais prizais – „Maggi“ produktų rinkiniais.
Jūsų laiškų laukiame iki spalio 25 d.
-