Burokėlių sriuba su pomidorais ir baravykais vienas tokių, dar skaitytojos Sandros močiutės, gamintų receptų.
„Jei namuose trūksta šilumos, jaukumo ar kamuoja rudeninis peršalimas, ši sriuba yra tai, ko jums reikia. Ji geba sušildyti sužvarbusias širdis. Išmėginkite“, – rašo 15min skaitytoja.
Ingredientai:
240 g marinuotų burokėlių
4 sunokę pomidorai
Sauja džiovintų baravykų
Sauja pupelių
1 svogūnas
1 morka
2 bulvių
2 lauro lapelių
1 kubelio „Maggi Kostilija“
Žiupsnelis pipirų, druskos
Gamyba:
Ant lydyto sviesto apkepinkite supjaustytą svogūną ir sutarkuotą morką. Apkepintas daržoves berkite į puodą.
Ten pat palydėkite saują pupelių ir džiovintų baravykų. Užpilkyte vandeniu (pradžiai pakaks ir 0,5 l, vėliau reikėtų vis papildyti).
Grybams ir pupelėms suminkštėjus ištirpinkite vandenyje „Maggi“ kubelį, tuomet berkite supjaustytas bulves ir pomidorus, lauro lapelius, gardinkite pipirais ir druska.
Dar kelios minutės ant viryklės ir galima ragauti. Sriuba gardžiausia gardinta grietine su duonos riekele. Skanaus!
Suskubkite ir Jūs sudalyvauti „Maggi“ konkurse su savo mėgstamu receptu.
Lauksime garuojančių ir kvepiančių jūsų patiekalų receptų nuotraukų el. paštu konkursai@15min.lt, o projekto partneris „Maggi“ išrinks tris laimėtojus ir apdovanos juos maloniais prizais – „Maggi“ produktų rinkiniais.
Jūsų laiškų laukiame iki spalio 25 d.