Tuo metu Pasaulio sveikatos organizacija rekomenduoja per parą suvartoti ne daugiau kaip 5 gramus druskos, įskaitant ir gaunamą su jau paruoštais vartoti maisto produktais.
Mitybos specialistai rekomenduoja atkreipti dėmesį į produktų etiketes, kuriose nurodomas druskos kiekis. Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto atliktas tyrimas rodo, kad druskos kiekis vienos maisto produktų grupės skirtinguose gaminiuose yra labai įvairus – pavyzdžiui, dešrose druskos kiekis gali skirtis 2–3 kartus.
Neretai, atrodytų, visai nesūrūs produktai – pavyzdžiui, duona – turi gana daug druskos – šimte gramų duonos vidutiniškai yra arti vieno gramo druskos. Daugiausiai, vidutiniškai apie keturi gramai druskos, yra šimte gramų šaltai rūkyto, vytinto ar sūdyto mėsos gaminio, o tai yra apie 80 procentų per parą rekomenduojamo suvartoti druskos kiekio.