Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sportuokite ant batuto! Ši pramoga ne tik vaikams

Visi žinome, kaip smagu pramogauti ant batuto, tikriausiai kaikurie iš mūsų šia pramoga gali džiaugtis kiekvieną dieną savo namų kieme. Šuoliai ant batuto yra puikus būdas praleisti linksmai laisvalaikį ne tik vaikams, bet ir suaugusiems. Bet ar žinojote, kad tai ne tik linksma pramoga, tačiau ir sveikatai naudinga fizinė veikla?
Batutų pramogos Palangoje
Batutai / Partnerių nuotr.

Limfinė sistema. Jos uždavinys apsaugoti mūsų kūną nuo virusų ir bakterijų, įvairių nešvarumų, toksinų ir negyvų vėžinių ląstelių. Kai limfotaka neatlieka gerai savo funkcijos, mes tampame pažeidžiami ligų ir įvairių teršalų. Limfos judėjimą natūraliai skatina širdies darbas, taip pat bet koks natūralus kūno raumenų judėjimas, tačiau, kad limfa aktyviai tekėtų, mes privalome aktyviai judėti. Geriausiai limfos tekėjimą skatina spyruokliavimo pratimas. Nebūtina net aukštai šokinėti, užtenka neatkėlus pėdų nuo batuto reguliariai kiekvieną dieną paspyruokliuoti ir Jūsų limfinė sistema bus stipri, o kartu ir Jūs būsite sveikas!

Reguliarios treniruotės ant batuto gerina žmogaus balansą ir koordinaciją. Įvairūs moksliniai tyrimai parodė, kad koordinacijai ir balansui gerinti padeda šokinėjimas ant batuto. Kylant ir leidžiantis kūno svoris kas kartą pasiskirsto ne vienodai. Su laiku, treniruojantis galima išmokti suvaldyti kūną ir sureguliuoti jo judesius ir nusileidimą ore. Tai nulemia, jog vaikščiojant ant žemės mes stabiliai valdome savo kūną. Atlikti tyrimai rodo, kad senyvi žmonės, kurie treniruojasi ant mažojo batuto nebekrenta į priekį, o vaikams pagerėjo motorinės funkcijos ir pusiausvyra.

Batutas – streso ir įtampos mažinimui. Šiais laikais, kai gyvenimo tempas toks greitais, kai kiekvienas iš mūsų tiek darbe, tiek asmeniniame gyvenime turime daug atsakomybių ir rūpesčių, patiriame daug įtampos ir streso. Daugelis žino, kad stresas, tai ne tik blogos nuotaikos priežastis, tačiau ir kitų ligų pranašas. Dėl streso dažniausiai atsiranda migrena, nemiga, tačiau gali išsivystyti širdies ligos arba dar blogiau insultas. Tam, kad galėtumėte lengviau valdyti streso lygį jūsų organizme, jums puikiai pasitarnaus batutas. Batutas yra natūralus „nuotaikos gerintojas“. Šokinėjimas ant batuto išskiria laimės hormonus. Dėl šios priežasties jausitės laimingesni, laisvesni ir tuščiomis mintimis. Spyruokliavimo judesys tarsi išvalo galvą nuo įtemptų minčių. Nuolatinis raumenų įsitempimas ir atsipalaidavimas pagerina kraujotaką, deguonies įsisavinimą ir savijautą, atpalaiduoja raumenis, sutepa sąnarius ir švelniai pašalina dienos įtampą.

Ar žinojote, kad jeigu kasdien šokinėsite ant batuto bent po 15 minučių, lengvai atsikratysite nereikalingų kilogramų ir padailinsite kūno linijas, aišku nereiktų pamiršti ir sveikos mitybos. Tyrimų metu buvo išsiaiškinta, jog šokinėjimas ant batuto suaktyvina medžiagų apykaitą visai likusiai dienai. Taip pat gera žinia tiems, kurie turi didelį viršsvorį. Ant batuto šokinėti gali visi, netgi nutukimą turintys asmenys. Pasirodo, kad šokinėjant ant batuto, ne taip susidėvi sąnariai ir raiščiai, priešingai nei bėgiojant.

Šokinėjimas ant batuto naudingas visiems ir visada, o svarbiausia, tai gera nuotaika ir fizinis aktyvumas. Atostogaujant Palangoje, užsukit į Palangos vasaros parką ir išbandykite šuolius ant batuto „savo kailiu“. Profesionalus personalas padės Jums išmokti kaip teisingai šokinėti ir sportuoti ant batuto, kad nesusižalotumėte.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas