„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Sumuštiniai, kuriuos itin mėgo Elžbieta II: buvęs jos asmeninis virėjas pasidalijo 3 receptais

Karalienė Elžbieta II, gerdama popietės arbatą, kartu mėgo valgyti sumuštinius. Tiesa, jie buvo ne bet kokie – karalienė turėjo kelis savo mėgstamiausius. Buvęs karališkasis virėjas Darrenas McGrady pasidalijo trimis jų receptais.
Karalienės prie popietės arbatos mėgti sumuštiniai
Karalienės prie popietės arbatos mėgti sumuštiniai / 123RF, „Scanpix“ nuotr.

15 metų karalienei dirbęs D.McGrady, taip pat ruošęs maistą princesei Dianai, princui Williamui ir princui Harry, pasidalijo savo instrukcijomis, kaip paruošti karalienės mėgtus sumuštinius prie popietės arbatos, rašoma „Express“.

Savo „Youtube“ kanale D.McGrady paaiškino, kaip virėjai karališkajai šeimai ruošdavo sumuštinius.

„Scanpix“ nuotr./Elžbieta II
„Scanpix“ nuotr./Elžbieta II

Sumuštiniai su uogiene

„Kai karalienė buvo maža mergaitė, darželyje jai buvo patiekti „uogienės centai“ – nuo tada ji juos valgydavo prie popietės arbatos“, – teigė D.McGrady.

Buvęs karališkosios šeimos virėjas pasakojo, kad tokie „uogienės centai“ gaminami itin paprastai – reikia tik duonos ir uogienės su trupučiu sviesto. Dažniausiai buvo naudojama braškių uogienė.

„Džemą gamindavome Balmoralo pilyje iš nuostabių sode augančių škotiškų braškių“, – aiškino jis.

Du baltos duonos gabalėliai sudedami vienas ant kito, o tuomet, užuot supjausčius juos kvadratėliais ar trikampėliais, specialia pjaustykle jie padaromi apvalūs – tam galima naudoti ir paprastą stiklinę, kuria išpjautumėte formą.

„Jie taip buvo pavadinti pagal senojo angliško cento dydį“, – atskleidė D.McGrady.

Sumuštiniai su agurkais

Dar vienas karalienės mėgtas sumuštinis – su agurkais.

„Nulupkite agurką bulvių skustuku iki sėklų. Kreminį sūrį su šviežios mėtos prieskoniu plonai užtepkite ant abiejų duonos pusių, o tada uždėkite agurkų.

Dvi duonos riekeles sudėkite viena ant kitos, nupjaukite plutelę ir padalinkite į dviejų kąsnių sumuštinukus“, – procesą paaiškino D.McGrady.

123RF.com nuotr./Sumuštiniai su agurku
123RF.com nuotr./Sumuštiniai su agurku

Sumuštiniai su sūriu ir pomidorais

D.McGrady pasakojo, kad, jeigu norite pasigaminti tokių sumuštinių, pomidorą reikia perpjauti į keturias dalis ir išimti jo sėklas tam, jog šios valgant neįstrigtų dantyse.

„Nebūtina, bet taip pat galite pašalinti odelę, – siūlo virėjas. – Sūdytu sviestu patepkite abi duonos riekes, tuomet dėkite tarkuotą sūrį. Ant viršaus uždėkite pomidorų, riekes sudėkite viena ant kitos, pašalinkite plutelę ir supjaustykite į dviejų kąsnių sumuštinius.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs