Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pratimas, kuris išgelbės nuo avių skaičiavimo: užmigti padedanti 4–7–8 kvėpavimo technika

Turbūt daugelis žino tą kankinantį jausmą, kai negali užmigti, o laukia svarbi diena. Neseniai paskelbtame „YouTube“ vaizdo įraše licencijuota kineziterapeutė, gydytoja Jo pademonstravo paprastą kvėpavimo pratimą, kurį rekomenduoja klientams. Jis gali padėti greitai užmigti ir išvengti ilgų valandų gulint lovoje, žiūrint į lubas bei skaičiuojant avis.
Mieganti moteris
Mieganti moteris / 123RF.com nuotr.

Gydytoja kvėpavimo pratimą vadina 4–7–8 technika. Ją atliekant, reikia 4 sekundes įkvėpti, 7 sekundes sulaikyti orą, o 8 sekundes iškvėpti, rašoma „Prevention“.

„Švelniai įkvėpkite pro nosį, o tada 7 sekundes sulaikykite kvėpavimą, – aiškina specialistė. – Iškvėpdami sučiaupkite lūpas ir tarsi švokškite.“

123RF.com nuotr./Miegas
123RF.com nuotr./Miegas

Normalu, kad gali nepavykti pasiekti 8 sekundžių, bet kuo dažniau tai darysite, tuo labiau seksis. Jo pataria atliekant pratimą atsigulti ant nugaros net jei paprastai miegate ant šono – taip yra veiksmingiau.

„Iš pradžių, kai tai darysite, gali būti sunku įsisavinti šį modelį, bet galiausiai pratimas tikrai padės greičiau užmigti. Pirmuosius kelis kartus reikia šiek tiek praktikos, todėl toliau dirbkite įsitikindami, kad tą daryti saugu ir patogu“, – teigia gydytoja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas