Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
02 16

Sūrio mėgėjams: kaip „geltonoji svajonė“ veikia jūsų kūną, jei valgot kasdien?

Milijonai žmonių pasaulyje alpsta dėl sūrio – vieni mėgaujasi pelėsinių sūrių gausa, kitų svajonė – tiesiog užsitarkuoti ant picos. Sūris visokiausiomis formomis tampa daugelio receptų ne tik sudedamąja, bet ir pagrindine dalimi. Vis dėlto, apie jo naudą sveikatai kalbama įvairiai. Ar dėl to, kad jis riebus, turėtume jo valgyti mažiau?
Sūris
Sūris / Shutterstock nuotr.

Sūris yra maistingas ir plačiai paplitęs produktas, kurį aptiksime daugelyje pasaulio patiekalų, pradedant klasikiniu sūrainiu greito maisto užkandinėse, tęsiant paprastais sumuštiniais namuose, o užbaigiant troškintais patiekalais bei salotomis. Sūris pagerina kulinarinių patiekalų skonį, aromatą, tekstūrą ir spalvą. Sūris pasižymi įspūdinga maistine verte: jame yra baltymų, riebalų, kalcio, fosforo, kalio ir vitamino B12, todėl jis yra vienas iš svarbių subalansuotos mitybos produktų, rašo „Eating Well“.

Vis dėlto kartais dėl didelio riebalų kiekio sūris linksniuojamas kaip toli gražu ne pirmo pasirinkimo produktas. Kontraversiška jo reputacija verčia jus susimąstyti, kas iš tikrųjų vyksta jūsų organizme, kai kasdien valgote sūrį? Skaitykite toliau ir sužinokite, ką sako moksliniai tyrimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai