Anot mokslininkų, užtenka dviejų riekelių sūrio per dieną, kad 12 proc. sumažėtų rizika susirgti antrojo tipo diabetu, rašo dailymail.co.uk.
Olandų ir britų tyrėjai peržvelgė 16 800 sveikų suaugusiųjų ir 12 400 sergančiųjų antrojo tipo diabetu mitybą iš aštuonių Europos šalių, įskaitant Jungtinę Karalystę. Tyrimas atskleidė, kad tie, kurie suvalgydavo bent po 55 gramus sūrio per dieną, turėjo 12 proc. mažiau galimybių susirgti diabetu. Tokią pat įtaką sveikatai turi ir 55 gramai jogurto.
Viena iš teorijų, kodėl sūris ar jogurtas turi tokios teigiamos įtakos, yra ta, kad juose nedaug cholesterolio, yra probiotinių bakterijų ir vitamino D, kalcio bei magnio.
Tačiau tyrėjai siūlo neužmiršti, kad, siekiant būti sveikiems ar išvengti diabeto, nereikia susikoncentruoti į vieną produktą. Reikia sveikai maitintis: valgyti daug vaisių ir daržovių, vartoti mažai druskos ir riebaus maisto.