Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sveikata dažniausiai vertinama tik jos netekus

Sakoma, kad žmogus du dalykus įvertina tik jų netekęs – tai jaunystė ir sveikata. Ir iš tiesų, savo sveikata įprastai pradedame rūpintis tik tada, kai ji rimtai sušlubuoja. O jai sušlubavus dažniausiai kaltiname bėgančią jaunystę.
Magnetoterapija „MULTIMAG“ aparatu
Magnetoterapija „MULTIMAG“ aparatu / Projekto partnerio nuotr.

Tačiau pagrindinė susilpnėjusios sveikatos ar traumų priežastis – jau daugybę kartų girdėta ir nestebinanti. Šiais laikais žmonės patiria daugybę streso, nuolat skuba ir skiria mažai laiko poilsiui, kūno stiprinimui. Ir pasiteisinimų sau randame įvairių, prisigalvojame pažadų, kurie nuolat prasideda „nuo kito pirmadienio“. Tačiau nebūtina tapti uoliu sportininku, kad būtų galima teigti, jog tikrai rūpinamės savo sveikata. Užtektų reguliariai, kelias dienas praleisti sanatorijoje, lankytis procedūrose ir atsipalaiduoti, kad padėtume sau išlaikyti jaunystę ir sveikatą.

Projekto partnerio nuotr./Pusiausvyros vertinimo sistema TECHNOBODY MF
Projekto partnerio nuotr./Pusiausvyros vertinimo sistema TECHNOBODY MF

„Eglės“ sanatorijoje Birštone dar visai neseniai duris atvėrė naujasis gyvenamasis korpusas su Funkcinės diagnostikos ir reabilitacijos centru. Šiame korpuse – komfortabiliam poilsiui paruošti kambariai ir daugybė inovatyvios įrangos, kuri skirta ne tik gydymui ir ypač tinka kūno stiprinimui kaip žaisminga profilaktikos priemonė, užkertanti kelią traumoms bei įvairiems susirgimams.

Projekto partnerio nuotr./Pulsinės bangos terapija aparatu STENDO
Projekto partnerio nuotr./Pulsinės bangos terapija aparatu STENDO

Ekstremalus šaltis gydo

Ar žinojote, kad sustiprinti imunitetą ir įgauti atsparumą peršalimo ligoms galima ekstremaliu šalčiu? Viena iš populiariausių Funkcinės diagnostikos ir reabilitacijos centre esančių procedūrų – krioterapija šalčio kameroje. Procedūra ypatinga dėl to, kad šalčio kameroje visas kūnas trumpą laiką yra veikiamas nuo -100 °C iki -140 °C temperatūros. Nesušalti itin žemoje temperatūroje padeda skystos azoto dujos, jų dėka šalčio kameroje šaltis yra sausas ir juntamas tik paviršiniame odos sluoksnyje. Krioterapija naudinga visokeriopai: ji stiprina imunitetą ir taip padeda išvengti peršalimo ir kitų, ypač šaltajam metų laikui būdingų, ligų; krioterapija teigiamai veikia nuotaiką, mažina nerimą ir gerina miegą; ekstremalus šaltis suaktyvina kraujotaką ir pagerina odos elastingumą, stabdo senėjimo procesus; šalčio terapija ypač veiksmingai mažina ūmius ir lėtinius skausmus. Krioterapija šalčio kameroje yra unikali, nes ji tinka ne tam tikrai siaurai žmonių grupei, o bemaž visiems – tiek sergantiems, tiek sveikiems, tiek sportuojantiems, tiek mažiau judantiems žmonėms. Ir svarbiausia, kad ši procedūra – tai galimybė neskiriant daug laiko, padovanoti savo kūnui tikrą atgaivą ir stiprybę.

Projekto partnerio nuotr./Krioterapija šalčio kameroje stiprina imunitetą, padeda išvengti ligų
Projekto partnerio nuotr./Krioterapija šalčio kameroje stiprina imunitetą, padeda išvengti ligų

Užkirsti kelią traumoms padės žaismingi pratimai

Netaisyklinga eisena ar stovėsena – tai nėra tokie nereikšmingi dalykai, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Daugelis žmonių net ir nežino, kad galbūt jų eisena yra netaisyklinga. Netinkama pėdos padėtis gali turėti įtakos įvairioms didesnėms ar mažesnėms traumoms arba sukelti skausmus. Užbėgti nelaimėms už akių įmanoma pasitelkiant eisenos vertinimo ir treniravimo sistemą ZEBRIS. Sistema ZEBRIS yra paremta biomechaniniais tyrimais ir diagnostika, siekiant detaliai išanalizuoti eisenos techniką bei stilių, užfiksuoti pakitimus, kurie gali sukelti skausmus ar turėti įtakos įvairioms traumoms. Eisenos vertinimo metu fiksuojama pėdos paviršiuje judėjimo arba stovėjimo metu atsirandanti apkrova, pėdos krypimas ir kiti rodikliai, kuriuos analizuojant parenkami tam tikri žaismingi pratimai, galintys pakoreguoti eiseną bei stovėseną ir padėsiantys išvengti skausmo. Užtenka tiek nedaug, kad aplenktume nemalonius pojūčius.

Projekto partnerio nuotr./Eisenos vertinimo sistema ZEBRIS
Projekto partnerio nuotr./Eisenos vertinimo sistema ZEBRIS

Inovatyvi elektrostimuliacijos sistema – tarsi „vaistas“ įveikiantis nugaros skausmą

Nugaros skausmas – tai vienas iš dažniausių šiuolaikinių žmonių patiriamų negalavimų. Priežasčių šiam skausmui atsirasti yra daugybė, tačiau veiksmingų būdų gydyti nėra tiek daug. „Eglės“ sanatorijos Funkcinės diagnostikos ir reabilitacijos centre esanti elektrostimuliacijos sistema STIMA WELL yra unikali ir viena iš veiksmingiausių priemonių, padedančių įveikti nugaros skausmą. STIMA WELL sistema unikalia vadinama ne be reikalo – šiuo aparatu gali būti naudojami trys veiksniai arba jų kombinacijos: elektrostimuliacija, gilus dinaminis masažas ir šiluminis poveikis. STIMA WELL sistemoje naudojamos specialios bangos, kurios stimuliuoja tiek paviršinius, tiek giliuosius raumenis, taip sukuriant tobulą kombinaciją: efektyvų skausmo malšinimą, raumenų atpalaidavimą ir raumenų stiprinimą. O didžiausias šios sistemos privalumas, kad ji gali padėti numalšinti skausmą, pagal individualią, žmogaus pojūčius atitinkančią, programą. STIMA WELL – tai tarsi malonus masažas, o geram masažui laiko atranda visi.

Projekto partnerio nuotr./Elektrostimuliacija STIMAWELL aparatu
Projekto partnerio nuotr./Elektrostimuliacija STIMAWELL aparatu

Leisti sau atsipūsti ir atiduoti duoklę sveikatai – tai ne prabanga, o būtinybė, norint išlikti sveikiems. „Eglės“ sanatorijoje Birštone, Funkcinės diagnostikos ir reabilitacijos centro įranga gali padėti veiksmingai sustiprinti kūną, atpalaiduoti mintis. Tereikia visai nedaug – tik skirti laiko sau.

Projekto partnerio nuotr./Judesių analizės ir treniravimo sistema RIABLO
Projekto partnerio nuotr./Judesių analizės ir treniravimo sistema RIABLO

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas