Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Sveikatos specialistai atsako: kiek ilgai galima saugiai laikyti kiaušinių baltymus?

Kiek ilgai galima laikyti žalius ir virtus kiaušinių baltymus šaldytuve, o kiek – užšaldytus, kad juos būtų saugu vartoti? Į šį klausimą atsako sveikatos specialistai.
Atskiria kiaušinių trynius nuo baltymų
Atskiria kiaušinių trynius nuo baltymų / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Mityba Kiaušiniai

Septynerių metų patirtį dietologijos ir klinikinės mitybos srityje turinti dietologė Deidre Huysamen sako, kad kiaušinių baltymų nereikėtų laikyti atvirame inde – reikėtų pasirūpinti sandariu, tačiau juos galima laikyti, rašo msn.com.

„Šaldytuve kiaušinių baltymus galima laikyti 2–3 dienas, o užšaldytus – apie 3 mėnesius“, – teigia D.Huysamen.

Medicinos mokslų magistrė, dvejus metus besispecializuojanti žmonių mitybos srityje, Iyanuoluwa Oyetunji sako, kad kiaušinių baltymus svarbu laikyti tinkamomis sąlygomis.

„Šaldytuve jie gali išlikti iki keturių dienų, o sušaldyti – iki šešių mėnesių. Bet juos svarbu laikyti sandariuose induose“, – pabrėžia I.Oyetunji.

15 metų darbinę patirtį turintis mitybos specialistas Michaelas Colangelas teigia, kad žalius kiaušinių baltymus būtina kuo greičiau įdėti į šaldytuvą, jei neketinate jų naudoti iš karto.

Žalius kiaušinių baltymus, pasak specialisto, sandariame inde šaldytuve galima laikyti iki 4 dienų, o virtus kiaušinių baltymus sandariame inde šaldytuve galima laikyti iki 7 dienų.

„JAV maisto ir vaistų administracijos duomenimis, žalius kiaušinių baltymus taip pat galima laikyti šaldiklyje iki vienų metų. Vartojant kiaušinius pasibaigus šiam terminui, padidėja rizika susirgti per maistą plintančiomis ligomis“, – atkreipia dėmesį M.Colangelas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas